Vinnaren heter Lucas Eriksson, 22-åring som är en av de nya elitåkarna i det satsande "Maifracing".

– Alltid kul att vinna och kul att vinna här i Motala, säger Lucas efter uppvisningen.

Det var lite sparsmakat startfält i årets lopp, en tävling som dock följdes av mycket folk och som vanligt lystes showen upp av påläste speakern Roberto Vacchi, känd som kommentator på OS.

Artikelbild

Inte ens Vacchi kunde dock reda ut när en Maifare senast vann Vättern GP, men det vi fått fram är att Jocke Bernström vann år 2000, också i en soloshow, och att Björn "Nalle" Sjöberg vann några år senare.

Maifs hemmaseger kan alltså vara den första på 15 år.

Motalaklubben har en nytändning på elitsidan i år där sju herrcyklister ska hjälpas åt och målet är att ta SM-guld i Båstad om ett par veckor. Det blir ett lagjobb som ska fixa det.

Ett lagjobb var det också i Vättern GP. Lucas Eriksson, som var loss redan på tredje varvet, vann samtliga spurtpriser och Maifs Eric Sandersson, trea, och Linus Eriksson Kvist, femma, vann också penningpriser. Totalt blev det över 10 000 kronor att dela på i laget. När Lucas Eriksson vann i Nässjö dagen före körde Maif in totalt 13 000 kronor.

Artikelbild

Lucas Eriksson har en bra säsong med seger i Sverigecupen på Kinnekulle och nu i helgen åker han till Danmark för två lopp. Sedan väntar SM i Båstad, med tuff backe uppför Hallandsåsen.

I Vättern GP i år blev det ett par krascher med skrubbsår som följd. Någon åkare fick åka ambulans, men vi har inga uppgifter om skadans art.

Artikelbild

– Framhjulet släppte i backen ner mot ån och det var bara att försöka ta emot sig så gott det gick, sade Ormsalvas Emil Gergils som plåstrades om med skrubbsår.

Resultaten: 1) Lucas Eriksson, Maif, 2) Johan Svensson, Bure, 3) Eric Sandersson, Maif, 4) Jacob Wihk, Ryska posten, 5) Linus Eriksson Kvist, Maif. Övrigt: 10) Jacob Eriksson, Maif, 14) Victor Hillerström Rundh, Hymer.