LFC-kaptenen suckade efter 0–2-förlusten mot Manchester City i första kvartsfinalen i Champions league. Det var en tuff uppgift på förhand – som blev ännu tuffare när LFC tvingades spela med en spelare mindre i en knapp timme.

– Med fullt lag hela matchen hade vi fått till ett bättre resultat. 0-0 hade vi nog rott i hamn med elva spelare på planen, sa Marcus Walfridson, tränaren.

 

Fram till Keira Walshs stolpskott efter en halvtimme hade Manchester City haft stort bollinnehav, men utan att skapa någon riktigt het målchans. Men strax senare kom mardrömsminuten som gjorde LFC-kvällen än tuffare på Academy stadium.

Det började med att Lina Hurtig fälldes alldeles utanför straffområdet, men utan att få något med sig. I anfallet som följde drog Lisa Lantz på sig en varning på mittplan – och åkte direkt efteråt på en till för hands.

Utvisning.

Straff.

Och, framförallt:

1–0 till City sedan Nikita Parris hittat nättaket bakom Hilda Carlén.

Artikelbild

Lisa Lantz var så klart ledsen och ville själv inte (fick inte) prata efter matchen, men mittbackskollegan Janni Arnth var mycket kritisk till domslutet.

– Jag tyckte inte att det var straff och förstår inte vad domaren såg. Det var skitirriterande. Klart att det var tungt efter det. Vi fick försvara mycket och tänka mer på resultatet istället för att utmana, sa Arnth.

Artikelbild

 

Efter paus kom också ett andra hemmamål när Jane Ross nickade bollen förbi Hilda Carlén, som kom helt fel i den situationen. Det betyder att det är rejäl uppförsbacke för LFC inför hemmareturen nästa vecka.

– Jag tror på det. Absolut. Det kommer att bli elva mot elva igen. Vi får samla oss och även om det ser svart ut nu se möjligheterna i det här. Vi kan mycket mer än det vi visade idag. Klart att vi kan göra mål och spela mycket bättre på vår hemmaplan, sa Janni Arnth.

Marcus Walfridson höll med.

Han sa:

– 2–0 gör att det fortfarande är öppet. Nu ska de komma hem till oss till förhoppningsvis många minusgrader och en kall och frusen konstgräsplan. Det är helt perfekt, Jag tror absolut att vi kan vända det här.

 Han var nöjd med arbetsinsatsen, men också med hur spelet såg ut till en början.

– Vi startade så som vi hade tänkt oss och höll det fram till straffen. Det kändes som om den avgjorde matchen. Spelarna lade ned ett fantastiskt jobb, men det var svårt att skapa så mycket med en spelare mindre.

Bästa LFC-läget hade Filippa Angeldahl, men hennes fräsande skott gick strax utanför.

Nu måste målen, minst tre, komma i returen.

Annars är Champions league-äventyret över för den här gången.