Hela 2018 personer hade tagit sig till Sporthallen för att se mötet mellan Libk och Falun, och jag tror mer folk hade tagit sig dit om de hade fått plats.

Libk har framför allt en produkt som blir bättre och bättre för varje år. Men faktum är att det krävs mer för att skapa ett publikintresse. Även på den fronten har innebandyn börjat ta stora kliv och når ut till den större publiken.

Ni kanske tycker det är illa när jag anser att intresset för en idrott skapats genom att till exempel tränare snor mobiler från journalister eller när en innebandyspelare spottar mot ett annat lags supportrar. Men i det stora hela gör incidenter och händelser utanför spelet att den stora massan blir nyfikna på produkten i sig. Vi alla vet att profiler inom idrott är viktiga och just nu byggs dessa upp för denna unga idrott. Inte minst är Libk:s tränare Johan Astbrant en profil i sig genom sina sköna citat och med en personlighet som lyser igenom tidningar och tv-klipp.

För några år sedan tyckte jag att han var en tränare som gick lite över gränsen med att sprida negativ energi. Något som också smittade av sig på ledande spelare i laget. Nu har han istället hittat rätt och har gått över till att just vara en bra profil och en ambassadör för sporten i Linköping.

Som alltid får inte en växande idrott bli nöjd. Att bli nöjd för mig är en synonym med ett stopp på utvecklingen. Det krävs konstant ett hårt arbete för att utveckla produkten men också att anpassa sig efter publikens intresse. Innebandyn har just nu ”tur” med att de stora tv-kanalerna inte har nappat fullt ut på att sända matcherna. Ett större intresse från jättarna gör att publiken kräver en bättre liveupplevelse. Men den diskussionen kan vi ta när innebandyn väl är där. Just nu är det den familjära känslan som finns som gör att det är bättre på plats i Sporthallen än hemma framför tv:n.

När det gäller mitt eget intresse för innebandy kom det först och främst av skolinnebandyn. En utav alla skolidrotter där deltagarantalet tyvärr sjunker för varje år. Jag tror att det är otroligt viktigt att få upp intresset för arrangemang och cuper likt skolinnebandyn igen för att få en fortsatt återväxt. Det finns annars en stor risk att intresset för sporten dör ut med tiden. Det är ett hårt arbete som krävs – men jag tror att det här är en sport och en klubb som har rätt personer med rätt engagemang för att lyckas. Det är bara att tuta och köra. Jag tror i alla fall på det här.