– Jag kände direkt när jag sköt att bollen skulle gå in. Skönt att få en seger direkt. Hellre tre poäng och en sämre insats än tvärtom, sa LFC-anfallaren.

29-åringen log efter 1–0 (1–0) i hemmamötet med Växjö.

Ett mål räckte för att vinna en skakig premiär inför bara 511 åskådare på Linköping arena – och det var Natasha Dowie som avgjorde efter knappa halvtimmen spelad.

Artikelbild

– Vi kunde ha gjort några mål till, men är inte naiva och tror att det här ska räcka i fortsättningen också. Det är mycket som måste och kommer att bli bättre. Vi vet vad vi har att arbeta med, sa matchhjälten.

Välmeriterade engelska landslagsforwarden värvades i vintras in för att förstärka inför Champions league-kvartsfinalen mot Manchester City. Hon inledde med att skjuta LFC till cupfinal, blev mållös i två matcher mot City – men var nu den som spräckte nollan i premiären.

Frida Maanums passning öppnade yta för Marija Banusic som i sin tur spelade vidare till Dowie i straffområdet. Hon vände bort en motståndare, sökte skottläge...och satte efter en halvtimme bollen utom räckhåll för LFC-bekantingen Katie Fraine i Växjömålet.

Det var knappt styrfart på skottet, men det räckte.

– Viktigt med en seger för att på så sätt bygga upp självförtroendet. Det fanns positiva tecken, men vi vet att vi är mycket bättre än så här, sa Natasha Dowie.

Vad måste bli bättre?

– Framförallt att vi på ett bättre sätt behöver försvara oss som ett lag. Nu gav vi dem alldeles för mycket tid med bollen. Samtidigt spelade vi med en ny formation och det krävs mer träning för att få det att fungera som vi vill.

Det blev en något skakig start på den tänkta resan mot ännu ett SM-guld. Hårdsatsande nykomlingen Växjö stod upp bra, pressade mästarlaget och hade i slutskedet både ett ribbskott och en boll inne som dömdes bort för knuff på hemmamålvakten Hilda Carlén.

LFC skapade inte massor, men ändå klart mer och främst Marija Banusic hade flera vassa framspelningar. Men fler mål än det som Dowie – korttidskontraktet går ut efter vårsäsongen i början av juli, men som vi avslöjat tidigare talar allt för en förlängning – gjorde blev det inte.

Nyförvärvet gjorde mycket nytta på topp, men borde ha satts i spel betydligt mer.

– Vi har pratat mycket om det, men möjligt att vi tränare behöver bli ännu tydligare där och strama upp det lite grann, sa Marcus Walfridson, tränaren.

Om matchen sa han:

– En seger efter två träningar med laget och tre poäng. Det är ändå okej. Vi får börja där.