LÄS MER: "Slipade rösten i gillestugan"

– Det är en konstig säsong, helt otroligt många olika sjukdomar och skador. Det går inte att försvara sig mot, säger klubbchefen Pär Beckne.

– Det har varit tunt hela vintern. Vi får se på torsdag vilka vi kan ställa upp med, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Artikelbild

| Glädjande att klubben nu jobbar på fortsatt utveckling, med Sjöholm, Gullbrand och med stommen i laget. IFK Motala har mer att ge, skriver Jens Bollius inför slutspurten av säsongen.

På tisdagen är det deadline för övergångar i elitseriebandyn. Det betyder att IFK inte kan värva in någon spelare utifrån. Spelare från samarbetsklubben Tranås skulle kunna gå in även efter deadline, men de spelarna har fullt upp i sitt lag som försöker hänga kvar i allsvenskan.

LÄS MER:Dopningsform som måste bort

När det gäller IFK-truppen är Johan Thorsson, som gjort succéinhopp som libero, inte tillgänglig varken på fredag mot Broberg-Söderhamn eller på söndag mot Villa-Lidköping.

Lånet från Villa, William Arvidsson, är nu också tillbaka i Lidköping och inte längre tillgänglig.

Anton Spångberg spelade i B-laget senast, men fick bakslag med sin hjärnskakning och är inte aktuell för A-lagscomeback. Patrik Spångberg är hemma från Thailand, men magsjuk och inte aktuell. Viktor Spångberg har inte börjat träna igen efter sin hjärnskakning och är inte aktuell för spel ännu.

Eric Ågren är heller inte tillgänglig, det var en match han ville vara med och sedan inget mer.

51-årige veteranen Thomas Pålsson gjorde tre mål i B-laget senast, men inte A-lagsaktuell enligt Mattias Sjöholm.

Dessutom har Olle Nordlund och William Lövstedt varit sjuka i veckan, men ska kunna repa sig båda två.

Planen är inför fredag att Niklas Ögren kan göra comeback och ersätta Thorsson och att veteranen Oscar Folkesson, som gjort en handfull matcher, kan ersätta William Arvidsson.

Annars har IFK två alternativ, plocka spelare från B-laget eller P18-laget.

– Vi får se på torsdag vilka som kan spela, säger Mattias Sjöholm.