Hemmaförare lyckades bra i Gruvrundan

God kännedom om vägarna i Gruvrundan gjorde att flera hemmaförare nådde topplaceringar på lördagens tävling.

Åtvidabergsföraren Mattias Brindmark gjorde en bra tävling på hemmamarker och kom trea totalt i Gruvrundan.

Åtvidabergsföraren Mattias Brindmark gjorde en bra tävling på hemmamarker och kom trea totalt i Gruvrundan.

Foto: Göran Johansson

Rally2019-09-22 13:02

Åtvidsföraren Mattias Brindmark, som körde i den tvåhjulsdrivna B-klassen, körde allra snabbast av de lokala förarna och blev trea totalt. Valdemarsvikskillen Johan Svensson vann med Ronny Hultman som co-driver. Nybros Håkan Tagesson slutade totaltvåa. LMS-killen Adrian Ring körde fort i Appendix K-klassen och blev fyra sammanlagt.

Hemmaklubben Åtvidabergs MK tog storslam i grupp E A/B-förare. Mikael Johansson tog hand om förstaplatsen, brorsan Jimmy Johansson blev tvåa och Christoffer Olofsson trea. 

– Starkt gjort, även om jag tycker att Jimmy borde ha vunnit. Han bor ju på sträckan, skojade Gruvrundans tävlingsledare Joakim Nilsson.

Kindas Jesper Frode var snabbast av alla i sin klass, den tvåhjulsdrivna C-klassen. Här blev Åtvidabergs Patrik Holmberg tvåa. Klubbkompisen Lukas Kindgren slutade tvåa i grupp F A/B-förare.

Strax över 100 deltagare kom till start, vilket var maxantal. Gruvrundan har körts sedan 1967, med uppehåll under ett antal år.

– Historiskt sett är det en ganska liten Gruvrunda, men det är ett medvetet val att köra ett mindre koncept. Vi har inte så många vägar att välja på nu i jakttider, istället har förarna kört två sträckor flera gånger. Totalt sett har det fungerat väldigt bra, det var inga skador att rapportera om och vädret har varit fantastiskt. Nu återstår bara den tråkiga biten, att städa, sa Joakim Nilsson till sporten på lördagskvällen.

Låter som att alla var nöjda.

– Nja, det var en förare som var missnöjd.

Jaså?

– Ja, han glömde att svänga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!