SMK Motalas Alex Johansson hann inte ens komma till startsvängen innan olyckan var framme och han gick omkull. I svåra smärtor fördes han sedan i ambulans till sjukhus. Dagen efter olyckan når vi honom på messenger.

Vad var det som hände?

– Jag krokade ihop med i kille i starten så jag gick i backen. Då kommer det en annan kille bakifrån och kör över lårbenet på mig vilket tyvärr ledde till en öppen lårbensfraktur. Så nu ska jag opereras idag, skriver Alex Johansson till svar.

Artikelbild

| Det fanns de som hoppade högre än andra i jakten på en topplacering.

Utöver Alex skada så ådrog sig även en förare i ungdomsklasserna ett benbrott sedan han tappat kontrollen på sin motorcykel och gått omkull.

Två benbrott i samma tävling menar SMK Motalas evenmangsansvarige Magnus Sattler inte hör till vanligheterna i sporten.

– Det gör det inte. Det kan ju hända om de gör något misstag. Men i Alex fall är det ju ren och skär otur. I starten är de ju 40 stycken i bredd som alla vill iväg så fort som möjligt. Det är ju jättetråkigt när det händer.

Sattler berättar att de senaste dagarnas regnande gjorde att de fick slita hårt för att det överhuvudtaget skulle bli någon tävling.

Artikelbild

| SMK Motalas Albin Berglin flyger mot final i kvalet i 85-kubik.

– Det har ju kommit 40 millimeter regn sen i onsdags så det var nätt och jämnt att vi kunde ha en duglig bana till de små på förmiddagen. Det är ju de som får det jobbigast när det blir spårigt med sina små hjul. Sen torkade det ju upp på eftermiddagen och blev kanonbra. Vi har ju bra uppslutning av funktionärer som ställer upp och jobbar. Det går ju åt en 50 personer för att arrangera en sådan här tävling.

Att det var lite svårkört på förmiddagen kunde SMK Motalas Albin Berglin intyga efter att ha kört sitt kvalheat i 85 kubik Guldhjälm. För det var nära att han gått omkull efter att ha kommit fel i ett hopp.

Artikelbild

| Full fart i 65-kubik. Att banan var lite vattensjuk på morgonen gjorde den lite svåråkt.

– Det var rätt läskigt eftersom det är ett dubbelhopp direkt efter det. Så där vill man inte hoppa för kort för då kan det gå illa, säger Berglin.

Han redde dock ut det och med snabb och säker åkning resten av heatet så körde han i mål som fyra i heatet.

– Det kändes bra. Jag fick ju en bra start, jag var ju två-trea där och det var viktigt, Berglin som i finalen sedan slutade på sjätteplats i klassen.

Nästa gång SMK Motala står värd för en större tävling är i september då de arrangerar finalen i Västgötacrossen.

– Det ser vi fram emot. Då är det bara för seniorer. Allt från motionsåkare till elitförare. Så då hoppas vi att det kommer mycket folk, säger Sattler.