På fredagskvällen inleds VM-festen i Frankrike – med sex LFC-spelare på plats. Nilla Fischer, Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Lina Hurtig och Mimmi Larsson i svenska laget och Frida Leonhardsen Maanum i det norska.

Ett bättre skyltfönster är svårt att tänka sig och frågan är om det finns risk att någon av dem med ett starkt VM kan flytta vidare i sommar – trots gällande kontrakt med LFC?

Olof Unogård hoppas förstås inte att det ska hända, men utesluter det inte.

Artikelbild

– Det är inte så att vi redan nu fått några samtal där klubbar visat konkret intresse. I så fall är det nog Frida som jag är mest orolig över. Man kan kanske säga att hon är den minst upptäckta av de spelare som vi har i väg. Lina kan också slå igenom, säger han.

19-åriga Frida Leonhardsen Maanum gör sitt andra stora mästerskap och slåss med Ingrid Syrstad Engen och Vilde Böe Risa om två centrala mittfältsplatser i norska laget. Av allt att döma får hon inleda VM på bänken.

Maanum och Kosovare Asllani har LFC-kontrakt som går ut i höst, medan övriga sitter på längre avtal. I de flesta fall finns klausuler där spelarna får köpas ut för en fastställd summa om kontraktet bryts i förtid.

– Ja, skulle det bli aktuellt får de i så fall köpas loss, säger Olof Unogård.

Artikelbild

Som vi berättat tidigare är det ekonomiska läget i klubben utsatt och det är inte troligt med någon värvning i sommar. Möjligen för att bredda truppen med någon spelare från lägre nivå. Julia Ashley lämnar och den enda i övrigt som har klausul för att bryta är Anna Rakel Petursdottir. Men det är inte aktuellt och isländskan blir kvar.