– Vi pratar med alla spelare som vi haft i truppen och skriver nya kontrakt med de som har utgående.

Han säger att i princip ingen spelare sagt att de vill lämna för andra klubbar eller sluta.

– Det är i så fall bara Fredric Carlsson som sagt att han kanske ska lägga av. Men han brukar säga så varje år, så vi får väl se var det slutar.

Artikelbild

| Damlaget har spelat i division 1 och lånat in spelare från Bergs IK. Till nästa säsong kan laget läggas ner.

Annars vill man behålla spelarna och fylla på truppen med en eller ett par spelare.

– Jag tycker att vi redan nu har ett lag för ettan, men att få in någon mer spetsspelare i de olika lagdelarna är önskvärt. Det är bra om det blir konkurrens om platserna och det är viktigt att ha en bred trupp när vi kommer till en tuffare serie.

Några nya spelare klara redan nu?

– Nej, inte än. Men vi jobbar hårt på det och har förhoppningar att det ska lösa sig inom kort.

Just nu läggs budgeten för nästa säsong och hur man ska fördela den pott pengar herrlaget får.

– Allting blir ju lite dyrare, inte minst resorna. Nu blir det ju buss istället för bilar till bortamatcherna till exempel. Även allt annat, som serieavgifter och domare, kostar mer.

Tränaren Emil Stille har kontrakt över en säsong till och ska fortsätta. Och även mängden träning bör ses över säger Jens Larsson.

– Den här säsongen har laget kört tre gånger i veckan, ett av passen i b-hallen och det är givetvis inte optimalt. Man bör ha tre pass i veckan på fullstor plan, absolut. Men det är något vi tittar på.

På damsidan har klubben det senaste året haft det betydligt tuffare. Det var riktigt nära att damlaget las ner inför säsongen, men räddades i sista stund av ett samarbete med Bergs IK som lånade ut spelare till träningar och matcher.

Just nu jobbar klubbens sportsligt ansvarige på damsidan, Henrik Winskog, med att lägga pusslet till kommande säsong.

Och han hymlar inte med att det kan bli så att klubben står utan damlag till hösten.

– Jag kan med 98 procent säkerhet säga att vi inte kommer ha både dam- och damjuniorlag till nästa säsong. Vi såg den här säsongen att spelarna inte räckte till, att det blev många dubbleringar och att framförallt juniorlaget gick kort om folk i många matcher.

Så valet står nu mellan att lägga ner damlaget och satsa på junior- och flicksidan för att på sikt komma tillbaka, eller satsa på damlag och lägga ner juniorlaget.

– Det är två olika möjligheter vi tittar på just nu. Men det finns fler och så här tidigt har jag inte hela pusslet. Och även om jag hade det kan man lägga bitarna på olika sätt och hamna i olika lösningar.

Första steget mot ett beslut tas inom kort när föreningen har ett möte med de spelare som funnits i de båda lagen den gångna säsongen.

– Efter mötet vet vi förhoppningsvis mer vilken väg vi ska gå, säger Henrik Winskog.