Joakim Lövgren har ett av landets formstarkaste stall. Han avslutade fjolåret mycket starkt med seger i bland annat guldfinalen bakom Jairo med 400 000 kronor i förstapris.

Efter två segrar och en andraplats har hästarna sprungit in över en halv miljon kronor under januari. I tränarstatistiken på svenska banor ligger han på andra plats.

Sevilla vann V75-2 efter att Lövgren forcerat sin häst till spets inför slutrundan. Han drog i hårt tempo och höll undan med två säkra längder.

Lövgren har gjort ett mycket bra tränarjobb med Sevilla. Sonen till Ready Cash har alltid visat hög kapacitet men det är först nu, som sjuåring, som allt verkar ha fallit på plats.

Slog Harran Boko

Lövgrens andra V75-vinnare var Staro Leonardo – som också har hittat knallform i vinter.

Efter en snabb start till spets släppte Lövgren ledningen till favoriten Harran Boko.

Något annat var inte att tänka på efter den hårda öppningen, förklarade han efteråt.

I sista kurvan satt Staro Leonardo fortfarande fast bakom ledaren men i början av upploppet kom luckan. Harran Boko avslutade bra men Lövgrens häst var ännu snabbare sista biten och vann med ett huvud tillgodo.

Att vinna två segrar på V75 är verkligen inte lätt, det krävs både tur och hästar i form för det. Jag har alltid gillat Staro Leonardo men han har haft trögt i början av karriären. Hans kropp har enkelt inte tålt för tävling, men med åldern har han mognat och i dag kändes han fin i värmningen för första gången någonsin, sade Lövgren.

"Det här var kul"

I V75-1 spetsade Helena Burmans Dolan Spring från start till mål. Stefan Söderkvist fick bestämma tempot och ryckte undan i början av upploppet med sjuåringen, som är i sitt livs form.

I V75-3 visade nioårige Dante Boko att han fortfarande räcker fint i den högsta klassen. Segern i Arvid Stjernswärds minne blev enkel efter ledning från start till mål.

Det här var kul, både för mig och för skötaren Linda Sundberg. Linda har skött om Dante hela livet men hon slutar nu hos oss efter elva år, berättade Adrian Kolgjini för TV12.
Hästen närmar sig 100 starter (92) och är fortfarande pigg och glad. Mycket tack vare Lindas fantastiska jobb.