– Min plan är att besöka Arsenal, Bayern München och PSG i Paris, säger Correns och Öst medias sportreporter.

Till minne av sportjournalistprofilen Lars-Gunnar Björklund har Svenska spel och Svenska sportjournalistförbundet delat ut stipendier varje år, för att utveckla både journalistiken och idrotten.

I år är en av stipendiaterna Rebecca Candevi, Linköpingstjejen som i Globen på måndagen får ta emot en check på 30 000 kronor på Idrottsgalans scen.

Artikelbild

| Ett stipendium på 30 000 kronor ger Correns och Öst medias sportjournalist Rebecca Candevi chansen att undersöka damfotbollen hos storklubbarna i Europa.

För pengarna ska hon utforska damfotbollen och dess utveckling.

– Allt fler svenska spelare går utomlands i stället för att stanna i damallsvenskan, säger Rebecca som fick sin idé till stipendieansökan i Paris i fjol när hon bevakade LFC i Champions league.

Starten på Candevis journalistbana var just LFC när hon under gymnasietiden bevakade LFC för damfotboll.com. Redan då intervjuade hon Stina Blackstenius som är i ropet nu kring landslaget och en eventuell hemkomst från Europa och till LFC.

Rebecca Candevi drog själv till Jönköping efter gymnasiet och utbildade sig på högskolan inom medieproduktion och kommunikation. Samtidigt extraknäckte hon på olika sportredaktioner i Jönköping.

Sportjournalistiken förde henne tillbaka till Östergötland och i mars har hon varit på Corren i två år.

– Jag älskar allt från bredd till elit, att lyfta fram människors passion för sport. Sporten är alltid en positiv del av folks liv.

Vad ser du fram emot mest i år?

– Fotbolls-VM i Frankrike kommer att skapa ett stort intresse. Damfotbollen blir ännu större.

Vilken är din drömrubrik i Corren?

– LHC vinner SM-guld.

Ditt eget idrottande?

– Jag ska springa Göteborgsvarvet igen och spela division 4-fotboll med Malmen.

Någon match på din bucket list i framtiden?

– Att se New York Rangers i Madison square garden.

Drömperson att intervjua?

– Zlatan.