– Klart att man vill ha alla spelare tillgängliga i varenda match, men ska det saknas några är det bättre att det gör det nu än sen, säger Marcus Walfridson, tränaren, inför onsdagsmatchen mot allsvenska toppkonkurrenten.

Asllani är sjuk och tränade därför inte på tisdagen. Det gällde även Emma Lennartsson. Ytterligare en mittfältare, Emmaliina Tulkki, saknades och den sistnämnda är borta ytterligare en tid. Efter att ha diagnostiserats med överträningssymtom är hon fortfarande kvar hemma i Finland.

– Hon kommer hit i början av mars och så får vi sakta trappa upp det därifrån, säger Walfridson.

Marija Banusic har i sin tur haft en sjukdomsfylld vinter och finns därför inte med i svensktruppen som på söndag åker till Algarve cup. Men anfallaren visar stigande form och spelade 90 minuter mot Lidköping (5–0) i cupen senast.

– Hon ser allt mer explosiv ut och kommer att bli riktigt bra i år också, säger LFC-tränaren.

Trots att Banusic saknas blir det fem Linköpingsspelare – Hilda Carlén, Anna Oscarsson, Kosovare Asllani, Filippa Angeldahl och Lina Hurtig – som försvinner till blågult uppdrag. Algarve cup innebär också tufft matchande med fyra matcher på kort tid. Med ny förbundskapten (Peter Gerhardsson) fruktar dock inte Walfridson att få hem slitna spelare inför det som strax senare väntar med Champions league-kvartsfinal mot Manchester City.

Han säger:

– Jag pratade med Peter i dag och litar fullt på hans och övriga ledares kompetens. Det är jag inte orolig över.

Vad vill du se mot Eskilstuna?

– Att vi fortsätter att komma till många avslutslägen. Det kan nog bli så att vi testar något nytt också.