LFC-anfallaren skrattar när hon säger det. Tiderna förändras och fotbollen med den.

För 22-åringen har det varit ovanligt tydligt under det senaste året.

Från ett skade- och problemfyllt år i Umeå som slutade med nedflyttning till ett betydligt mer angenämt år i Linköping som har tagit henne tillbaka till landslaget – och som kan sluta både med SM-guld och avancemang i Champions league.

Artikelbild

– Klart att det är stor skillnad. Jag hade höga förväntningar när jag kom och du blir motiverad på ett helt annat sätt när du slåss i toppen i stället för i botten. Allt blir så mycket roligare, säger hon.

Ni har säkert koll på vad som gäller inför söndagsmötet med Kvarnsveden.

En poäng och det blir guldfirande i Linköping.

Igen.

– Jag är inte förvånad. Däremot tror jag att många runt omkring kanske är det. Hur vi har lyckats att få ihop det med så mycket byten av spelare och tränare. Det känns som det byggts upp en vinnarkultur. Vi har inte alltid spelat som vi vill och kan, men målen och poängen har trillat in, säger Lina Hurtig.

Det är nära nu.

– Ja, det är väldigt nära, men vi är inte där än. Det ska in någon poäng till. Gärna redan i helgen.

Flytten 90 mil söderut har givit en nytändning efter förra årets besvikelse. En efterhängsen stressfraktur i foten förstörde stora delar av 2015, spökade en del även i fjol och var en förklaring till att det inte var så aktuellt med OS i Rio. Men också våren i Linköping stördes en del av skadebekymmer vilket bidrog till att det inte blev någon plats i EM-truppen i somras.

– Möjligt att jag hade kunnat komma med annars. Kanske, kanske inte. Det är svårt att säga. Men där jag var då skulle jag inte vara där. Jag hade så mycket problem att jag att jag ändå inte hade kunnat göra mig själv rättvisa.

Andra halvan av säsongen har varit betydligt bättre och roligare. Hurtig har tagit för sig mer, börjat göra mål och även tagit en ordinarie tröja i Peter Gerhardssons nya landslag. Dessutom: mål mot både Kroatien och Ungern i höst.

– Mot slutet i Umeå var det annat som spelade in och det var mycket skit som tog energi. Här är det bara fullt fokus på vad vi ska göra på planen. Men det var frustrerande i våras när jag hade ont i foten och ingen riktigt visste vad det var. Nu känns det betydligt bättre och jag har kunnat träna på under en längre tid. Det är skönt. Det var ett tag sedan, säger Lina Hurtig.

Landslaget?

– Det känns jättebra med rollen som jag fått där. Det är nästan samma som jag har här. Allt är nytt och mycket tydligare. Jag var ju inte med så jättemycket förut, det var mycket in och ut, men det är så jag upplever det.

Hon är född och uppväxt i Avesta och kan nu säkra guldet i närliggande Borlänge.

– Kul att få komma till sina hemtrakter. Haha. Kvarnsveden har (Tabitha) Chawinga och hennes syrra. Men vi får se till att göra fler mål, säger Lina Hurtig.