När Elin Sjöbrink klev in i RP:s damlag för två år sedan var det allsvensk handboll och läkarstudier på Linköpings universitet som var målet. Men istället började hon att plugga till fysioterapeut och fick vara med om en degradering till division 1.

– Från början tyckte jag det var pisstråkigt att vi åkte ur allsvenskan och jag tänkte att jag verkligen var tvungen att komma här ifrån. Sedan tänkte jag till, och även om jag skulle börja spela för ett annat allsvenskt lag är det ingenting som säger att inte det laget åker ur. Vad skulle jag göra då? Flytta runt igen? Jag kan ju inte bara flytta runt för att ett lag åker ur. Sedan pluggar jag och trivs jättebra här så jag kände att jag fick ge division 1 en chans, säger Elin Sjöbrink.

Sjöbrink hinner dock inte leva studentlivet fullt ut, men har inte heller några större problem med det.

– Jag tycker kombinationen med handboll och studier fungerar bra. Man gör sina timmar i skolan och sedan gör man sina timmar på träningen. Samtidigt måste man vara effektiv och strukturerad när man pluggar. Jag hinner inte festa och engagera mig så mycket runt omkring skolan, men det är inte någonting som jag värderar så högt ändå.

Efter en hård försäsong har de negativa tankarna från förra säsongen försvunnit och hon ser ljust på framtiden.

– Det känns bra med laget. Vi har tränat på bra och har många nya unga tjejer i laget som kommer in med ny energi. De är träningsvilliga och jag tror verkligen att vi har potential att ta oss upp igen. Vi har tränat lika hårt som ett allsvenskt lag och har spelare i laget som har rutinen kvar från allsvenskan.

Nytt för i år är att Johan Pettersson, som synts till bland flicklagen tidigare, tar klivet upp som huvudtränare för A-laget.

– Johan Pettersson är helt ny som tränare för mig och jag tycker att han är jättebra av det jag sett hittills. Det är bra att han har haft de yngre tjejerna tidigare så att de känner sig trygga samtidigt som vi andra verkligen behövde en ny röst. Han vill spela handboll precis som vi vill att handboll ska spelas och det finns en bra kommunikation mellan honom och laget, säger Sjöbrink.

Någon som hon vill lyfta fram är den nya lagkaptenen: Alice Hägg.

– Hon har varit i RP i hela sitt liv och hon kändes som ett givet val när vi skulle välja en ny lagkapten.