Hoppet lever för Åtvidaberg efter drama

Vilket drama det blev. Seger och hoppet om nytt kontrakt lever för Åtvidabergs FF. Men det ska fortfarande mycket till.

Luis Soares i duell med hemmaförsvaret.

Fotboll2019-10-26 15:56

Förutsättningarna  för att hoppet skulle finnas kvar var klara före avspark i bortamötet med Assyriska Turabdin på Vapenvallen i Huskvarna.

ÅFF var piskat att vinna samtidigt som inte Oskarshamn fick ta mer än en poäng mot Lindome.

Och seger blev det. Till slut med 3-1 efter två sena ÅFF-mål samtidigt som Oskarshamn bara fick 0-0 mot Lindome.

Det vore synd att säga att det var gott om chanser före paus, men några möjligheter fanns åt båda håll. Allra närmast var ÅFF när Ludvig Holmertz och Luis Soares kastade sig i straffområdet på ett inlägg.

Starten på andra halvlek påminde om den första med allt annat än sprakande fotboll. Efter knappa timmen spräcktes ändå nollan när Adam Egnell höll sig framme och skickade in bollen i nät. Stort jubel i ÅFF-lägret som samtidigt väntade på att något skulle hända i Lindome.

Men när något hände så hände det i Huskvarna.

Åt fel håll.

Assyriska fick en frispark och Simon Dimitrijevic krutade på returen in 1–1 med vänstern förbi en chanslös Emir Plakalo.

Ett mål hit eller dit förändrade förutsättningarna helt och tvingade gästerna att försöka att få till en kvittering.

Alem Plakalo kom in i stället för oväntat svage Soares. Bra lägen dök upp för Ryan Binns och Lukas Öhrn, men båda sköt utanför från nära håll.

Den sistnämnde fick en smäll och blev liggande i gräset, vilket fick inhoppande ÅFF-tränaren Jesper Ny att reagera så att han skickades upp på läktaren.

Men på övertid kom utdelningen. Inhopparen Alem Plakalo satte 2-1 och Jesper Beurling tryckte sen också dit 3-1.

Därmed är avståndet tre poäng och fem mål upp till Oskarshamn inför den avslutande omgången där ÅFF möter Lund hemma. För Oskarshamn väntar Utsikten också det på hemmaplan.