Motalasonen går till släktens klubb, Österstad där pappa Urban Hovlund tidigare spelat i många år. Österstad spelar premiär i femman på annandag påsk, den 22 april, mot Super Lambo på Stångebro sportfält.

Hovlund ligger just nu krasslig hemma, men skriver i ett sms till Sporten:

– Jag ska som det ser ut nu inte spela innebandy i Libk nästa säsong. Tanken är att jag ska försöka spela lite fotboll i Österstad om kroppen håller. Ska bli skönt att ha tid över till annat och inte behöva tänka på försäsong och så vidare, kommenterar Martin Hovlund.

Det är snart två veckor sedan som Libks säsong avslutades i och med förlusten i den femte kvartsfinalen mot Dalen. Martin Hovlund, vars kontrakt nu går ut, sade då i besvikelsen i Linköpings sporthall att han skulle lämna elitinnebandyn.

Nu säger han något liknande.

Han vill heller inte säga något om i fall det kan bli division 1-spel med moderklubben Solfjäderstaden i höst, vilket det spekulerats om.

– Jag har sagt att jag inte vill tänka så mycket på innebandy just nu, för att se hur det känns framöver. Vi får se vad som händer, just nu är man ganska mätt på innebandy, säger Martin Hovlund.

Libk har tidigare sagt att klubben är nära att göra klart med en ny back, men vill inte gå ut med namnet så länge spelarens nuvarande lag spelar.

I Österstads fotbollslag säger lagkaptenen Pontus Ivarsson att Martin Hovlund såg riktigt vass ut första träningen.