13–4 (4–2, 3–0, 6–2) skrevs siffrorna till inför 478 åskådare i Linköpings sporthall.

– Skönt att vinna. Det är alltid ångest när man bara ska gå in och vinna. Skönt att vinna komfortabelt och vi bestämmer tidigt att det inte ska handla om slumpen, säger Libks back Martin Hovlund.

Libks tränare Johan Astbrant pratade redan i samband med lagets matchförberedande träning på tisdagen att det skulle handla om en inställningsfråga mot Örebro.

Artikelbild

| Martin Hovlund har gjort 1–0 och jublar tillsammans med Max Wahlgren och Yousif Touma. Hovlund klev fram i bröderna Karlssons frånvaro.

Det handlar om att vara påslagen för att vinna, kanske särskilt mot ett bottenlag så att bottenlaget inte får vittring på skräll.

Libk såg ut att göra enligt plan då 1–1 blev 4–1 på några få minuter i mitten av första perioden. Martin Hovlund klev fram och gjorde två mål och en assist i inledningen.

I andra perioden ångade Libk på vidare med frejdigt spel och efter två mål av Marcus Berglund, och ett av Oskar Hovlund, lillebrorsan till Martin, kändes det avgjort vid 7–2.

Oskar Hovlund låg bakom även 8–2 i början av slutperioden då han spelade fram Oskar Seth till nätkänning.

Artikelbild

| Emil Ruud gör 1–1 på straff bakom Libks målvakt Robin Laakso.

Det här tycktes, trots att Libk saknade fyra spelare, som två olika världar i samma liga. Örebro är på väg ned i allsvenskan och Libk, nu tabellfyra, är på väg mot en bra position inför SM-slutspelet.

– Skönt att vi får utdelning på hemmaplan. Kul att vi vinner och får göra många fina mål. Vi spelar bra innebandy och har bra bollrull. Vi gör det vi pratat om i både anfall och försvar, säger Johan Astbrant efter matchen.

Artikelbild

| Libks Felix Lanver var tillbaka på banan efter några veckors utlandsstudier i Afrika.

Örebros 17-årige tvåmålsskytt Emil Ruud var besviken.

– Dåligt att vi släpper in så många mål. Vi har haft problem med det hela säsongen.

Vad säger du om Linköping?

– De gör en bra match, bra rull som tröttar ut oss. De spelar genom boxen och får många lägen.

Vad tror du om Linköping inför fortsättningen?

– En stark trupp och jag tror att de kan utmana Storvreta och Falun. Där blir det tufft, men de kan gå långt, tror Emil Ruud.

Linköping spelar hemma redan på lördag mot ett annat bottenlag, jumbon Lindås Rasta. Då gäller det på nytt att hålla motivationen uppe i Linköpings sporthall.

– Det är samma jobb att göra igen, säger Martin Hovlund.

Förhoppningen är att Martin Karlsson kan tillfriskna och spela mot Lindås redan i helgen. Men med Anton Karlsson ser det mörkare ut. Ingen positiv rapport ännu om hans knäskada.

Målen, första perioden: 1–0 Martin Hovlund, 1–1 Emil Ruud, straff, 2–1 Matej Jendrisak, 3–1 Adam Zetterström, 4–1 Martin Hovlund, 4–2 Emil Ruud. Andra perioden: 5–2 Marcus Berglund, 6–2 Marcus Berglund, 7–2 Oskar Hovlund. Tredje perioden: 8–2 Oskar Seth, 9–2 Petter Alm, 10–2 Max Wahlgren, 11–2 Petter Alm, 12–2 Felix Lanver, 13–2 Felix Lanver, 13–3 Simon Jirebeck, 13–4 Alexander Rinefalk.

Publik: 478.