En 15-åring som startar i ett genrep inför division 2. Ja, då är man hett stoff för agenter, talangscouter, storklubbars akademier och allt vad det finns för folk i fotbollens värld. Men Ahmed Qasem, född 2003, gjorde just det när Maif slog Forward i lördags. Visst är det försäsongens snackis i Motalafotbollen. Christer Persson, nye huvudtränaren, myser när han får matcha fram en egen akademitalang i A-laget. Sportansvarige Daniel Soner säger att klubbar inte hört av sig om Qasem, och att Maif hoppas behålla honom. Även om det kan bli extra svårt när det stundar gymnasiestart till hösten.

Ahmed Qasem fick jag upp ögonen för i Boren futsal cup när han var inblandad i en märklig kollision. Det var någon sorts brödrauppgörelse med storebror Khaled Qasem som vi känner från Boren, pojklandslag, IFK Norrköpings akademi och Dribbla United. Även här, som med bröderna Rako, verkar det som att lillebror är bäst.

Jag tycker att det ser bra ut för Maif inför tvåan, som startar hemma mot Arameisk-Syrianska på lördag. En titt på startelvan från i lördags ger en bild av att det då fanns nästan tio bra division 2-spelare utanför elvan. Det vittnar om bredd och konkurrens.

Spetsen finns också, i måltjuven Eldin Lugonja, hemvändaren André Rako, AIK-meriterade mittbacken Jesper Adolfsson, ex-landslagsmannen Ibrahim Koroma, och kanske redan i år: Ahmed Qasem.