- Klart att det är orosmoln när någon hoppar på kryckor två veckor före seriestart, men i nuläget vet vi inte hur allvarligt det är, säger Marcus Walfridson, tränaren.

Vinterns skadeelände för Lina Hurtig började på uppvärmningen (!) inför landskampen i Sydafrika och fortsatte med en fotskada med LFC strax senare. Nu skadade 22-åringen vänsterfoten under måndagens landslagsträning inför VM-kvalet mot Ungern i veckan.

"Lina reser hem till Sverige för vidare undersökning och röntgen av foten", säger landslagsläkaren Mats Börjesson till förbundets hemsida.

Hurtig har haft en minst sagt skadefylld vår. Missade Algarve cup med landslaget, men kom tillbaka och fanns med i LFC:s Champions league-matcher mot Manchester City. Nu landar hon i Linköping på måndagskvällen och ska göra magnetkameraundersökning snarast möjligt. Hon har tidigare under karriären haft stora bekymmer med en stressfraktur i samma fot och risken finns att det kan bli tal om operation.

- Vi vet att det är en fotskada, men egentligen mer än så. Det var ingen närkamp det small till utan hon var själv när det hände. Bara att hoppas att hon inte blir borta så länge, säger Walfridson.

Men allsvenska premiären är i fara?

- Den risken är stor, så är det ju. Det är jättesynd om Lina, hon har haft nog med otur nu.

Ingen ersättare kommer att kallas in i svenska VM-kvaltruppen.