IBF Linköping höll till en början emot bra mot serieledarna Skoghall och gick ut till den första periodvilan med ett 0–1-underläge.

– Vi spelade väldigt bra och lät dem inte pressa oss så mycket. Vi gör en stabil insats och har stundtals press på dem, säger Petra Bilos.

Men i andra perioden växlade Skoghall upp och fick ett flyt som innebar att IBF hamnade i ett fyramålsunderläge. Petra Bilos själv fick dock in en boll i nät i slutminuterna av perioden.

– De var bättre än oss i andra och hade mer fart. De rullade boll, säger Bilos och fortsätter:

– Jag fick enjättefin krosspass i powerplay av Eve (Evelina Nydén). Det var bara för mig att lägga in den i öppet mål.

IBF lyckades få in 2–4-målet, som också blev det sista, ganska tidigt i tredje perioden. Men det blev aldrig någon vändning utan tappet i den andra perioden avgjorde matchen.

– Vi kommer ändå tillbaka till där vi var i första. Vi springer, krigar och kämpar. Vi fick en press mot dem igen och har lägen, men sätter dem inte. Vi gör ändå en väldigt bra laginsats.

Vad är det som skiljer Skoghall som ligger etta i tabellen med er som ligger femma?

– Först och främst sätter de sina lägen. Sedan har de ett väldigt bra rull i sitt anfall. Det är de två stora grejerna som skiljer annars är det inte en jättestor skillnad.

Nästa match för IBF är derbymatchen mot Libk.

– Vi kommer att fokusera på vårt anfall, skotträning, försvar och powerplay. Vi ska jobba upp det mesta så att vi är redo för fighten nästa söndag.