Det är oklart hur länge Finspångskillen blir borta på grund av den ljumskskada som blivit allt värre och som nu hindrar honom från spel i fredagsmatchen mot Tellus i elitserien. Troligen kan han inte heller spela söndagens match borta mot topplaget Sandvikens AIK i Göransson arena.

– Det är fruktansvärt tråkigt. Jag har känt av ljumskarna ett tag och fick sedan en smäll hemma mot Bollnäs. Det var det sista som behövdes, säger Ögren.

Hur länge blir du borta nu?

– Jag vet inte, allt från några dagar, om något mirakel händer, till någon månad.

Niklas Ögren fick en smäll hemma mot Bollnäs förra fredagen och haltade rejält på väg hem från den matchen. Efter det har det varit rehab hos sjukgymnast, cykelträning och allmän vila.

Ögren åkte med till Uppsala för matchen mot Sirius i söndags, och försökte spela, men tvingades kliva av i andra halvlek.

Nu den här veckan har han bara kört cykelträning och inte varit på is alls. Han spelar inte i den viktiga hemmamatchen mot Tellus på XL bygg arena.

– Jag får lyssna på sjukgymnasten nu. Jag har ingen aning om hur allvarlig skadan är, säger backen.

IFK Motala har sedan tidigare Oskar Nilsson, Anton Spångberg och Viktor Spångberg på skadelistan, och Patrik Spångberg har varit bortrest i Thailand.

I laget i kväll kommer unge Elias Lövstedt få mer speltid, och Eric Lisell är tillbakakallad från allsvenska Tranås.

– Lisell är inte fullt redo, men han är med ändå, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm som i övrigt har hela laget tillgängligt från förlusten senast mot Sirius.

IFK Motala har mot jumbon Tellus fem raka tävlingsmatcher utan seger i kval och seriespel de senaste två åren.

– Så då måste ju Tellus vara favorit. Vi försöker hålla oss till vårt vanliga spel, säger Mattias Sjöholm.

Vad har ni för målsättning resten av säsongen?

– Trots skador har vi inget dåligt lag. Alla vet vad de ska göra. Vi har inte satt nåt mål så, utan försöker utveckla vårt spel varje match, säger Niklas Ögren som nu får se de närmaste matcherna från läktaren.