Säsongen 2017 kanske inte var någon framgångsvåg för IFK Norrköping DFK. Men omgivningen kommer se betydligt annorlunda ut i Östergötland och angränsande län kommande säsong.

Om IFK behållit sin position har konkurrenterna klivit bakåt.

– IFK Nyköping har haft svårigheter och åkt ned. Det verkar struligt i Vadstena och i Norrköping finns bara vi kvar i ettan. Så det har förändrats, säger tränare Gahnström.

Det har resulterat i nyförvärven från Nyköping i form av målvakten Sabina Robertsson, backen/mittfältaren ­Filippa Sjöberg och lagkaptenen Amanda Nordlie som är mittfältare, enligt Södermanlands Nyheter.

Från Vadstena har de defensiva tvillingarna Irma och Selma Cajlakovic provtränat tillsammans med mittfältaren Jonna Andersson.

– Det stämmer att de varit här. Men vi kommer inte meddela några nyförvärv till media förrän de är klara, säger Anders Gahnström.

Att tränaren själv har skrivit på och presenteras tillsammans med sin nya ledarstab släpptes dock på måndagen.

– Det ska bli annorlunda och bra med erfarenhet av elitspel genom Anna Eriksson och Christin Lilja. Det kommer bli ett nytt tänk för tjejerna. Jag kommer förmodligen kunna ta ett steg tillbaka för att fånga in helheten på ett annat sätt än tidigare. Vi kommer ha Jesper (Sandberg) kvar som målvaktstränare. Sakari Hiltunen, Pernilla Larsson och Andres (Velez Vasquez) är otroligt viktiga för vår organisation, säger IFK-tränaren som är nöjd med organisationen.

Laget har även förlängt avtalet med två andra namn som var med i fjol. Spelarna det rör sig om är målvakterna Mimmi Pellny och Ida Lindell.