LÄS MER: VM-spelare förlänger med IFK

LÄS MER: Ny möjlighet för bandyhallen

Frid och fröjd på IFK:s träning på torsdagskvällen, skulle man kunna tro.

Artikelbild

| Kasperi Hirvonen, ny den här säsongen, har förlängt sitt kontrakt med IFK Motala med två nya säsonger.

Men inte bara.

– Vi blir ju av med tre spelare också, säger tränaren Mattias Sjöholm och ler.

Till den viktiga matchen mot Broberg på fredagskvällen saknas, om man jämför med senaste laguppställningen, såväl Johan Thorsson (skidresa), William Arvidsson (tillbaka i Villa) och Eric Lisell (sjuk).

– Men visst är det kul att Ögren är tillbaka, säger Sjöholm.

Vi återkommer till det.

Först torsdagens nyhet att ytterhalven Kasperi Hirvonen, finsk landslagsman som snart ska spela VM i Sverige, förlängt sitt kontrakt med två år.

– Jag trivs väldigt bra i IFK och känner att jag har bra möjligheter att fortsätta att utvecklas här, säger Kasperi som spelat lagets alla 21 matcher och gjort tre mål och 17 assist.

Pär Beckne, klubbchef i IFK:

– Vi är jättenöjda. Han har haft en väldigt fin utveckling hos oss och när jag förklarade för honom att vi ville förlänga hans kontrakt så gick det snabbt.

Därmed är en pusselbit lagd till nästa säsong.

– Man kan säga att vi har två tredjedelar av de 15 seniorspelare vi vill ha i truppen klara. Så vi ligger rätt så bra till, säger Pär Beckne.

Hirvonen finns givetvis med i den för IFK oerhört viktiga matchen mot Broberg på fredagskvällen. Båda lagen jagar en slutspelsplats och just nu är det fördel Broberg som är två poäng före.

Men IFK har bättre målskillnad så vid seger går man förbi.

Mattias Sjöholm:

– Om det blir seger kommer vi både ifatt lagen framför och skapar oss en riktigt bra lucka bakåt, till lagen på kvalplats. Då skulle det i princip kunna vara klart att vi slipper kval.

– Och med tanke på hur tuff säsong vi haft med usla förhållande på försäsongen och så mängder med skador och sjukdomar under seriespelet så är det oerhört bra gjort.

När lagen möttes senast så vann IFK. En liten fördel menar Mattias Sjöholm.

– Nu har det ju hänt mycket både i deras och vårt lag sen dess, men visst är det skönt att ha med sig känslan av att vi vet att vi har slagit dem i två seriematcher i rad. Vi vann ju faktiskt här hemma förra säsongen också. Men det blir nog en jämn och tuff match. De gillar att spela fysiskt och med mycket fart, precis som vi.

Niklas Ögren är som sagt tillbaka i laget. Snabbare än beräknat.

– Förra helgen trodde jag inte att det skulle bli något mer spel före VM-uppehållet. Men jag har fått mycket bra behandling och nu känns det riktigt bra. Jag ser verkligen fram emot att spela igen.