Det är bara drygt tre veckor kvar till elitseriepremiären och IFK Motala längtar efter isen på Isstadion. För att förbereda sig för elitseriespel i bandy på en hockeyrink är allt annat än optimal menar IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

– Det enda gemensamma att träna på en hockeyrink har med bandy är att man har skridskor, en klubba och en bandyboll. Det är som att en 50-meterssimmare skulle träna i kanalen och sen tävla i en bassäng. Eller att ett fotbollslag skulle träna på en liten åker och sen spela på konstgräs. Men det är ju inget nytt, så har det ju alltid varit. Men det gäller att äta i kapp avståndet till hallagen så fort som möjligt när vi kommer ut på stor is, säger Sjöholm som menar att matcherna de nu har fram till seriestart är otroligt viktiga.

På fredagen väntar match mot den kommande elitseriekonkurrenten Tillberga.

– Först och främst ska vi se till att få ihop vår defensiv som vi vill att den ska vara. Det är prio ett. Offensivt har vi några småsaker som vi också ska försöka få till, säger Sjöholm.

IFK:s preliminära lag mot Tillberga: Målvakt: Jacob Claesson. Högerhalv: Viktor Ulin. Högerback: Elias Gillgren. Libero: Olle Nordlund. Vänsterback: Oskar Nilsson. Vänsterhalv: Viktor Spångberg. Defensiva mittfältare: Erik Ivarsson, Fredrik Lönn. Offensiv mitt: Rasmus Kettunen, Albin Rohlén. Anfallare: Philip Floren. Avbytare: Jakob Edberg, William Lövstedt, Eric Lisell, Emil Ring.