Det var ettan och tvåan i den södra allsvenskan som möttes i Stinsen arena i Nässjö. Men som det såg ut den första halvtimmen så var det svårt att se. För IFK var fullständigt överlägsna den första halvtimmen. Så när Erik Ivarsson satte 3–0 så var det nog inte många bland de 572 åskådarna som trodde att Nässjö skulle förmå att vända till seger.

– Vi gör ju en så klockren första. Första 25 minuterna kommer de ju inte över mitten. Men det är inget dåligt lag vi möter, de gör det jäkligt bra, säger Viktor Spångberg.

Bra lag har marginalerna på sin sida sägs det som bekant och av två bra lag så var det Nässjö som hade dem mest på sin sida denna gång.

Artikelbild

| Tillbaka. Eric Lisell var tillbaka i IFK efter sin hjärnskakning.

Ta bara deras 3-2 -reducering. Den kom på hörna med bara tio sekunder kvar av den första halvleken.

– Det är ju ett sånt pissmål också. De skjuter rakt i vårt täck och så går returen rakt ut till dem och då blir det ju mål, säger Viktor besviket och Nässjö skulle få fler mål av det slaget i den andra halvleken. För två av Nässjös mål i den andra halvleken kom efter att IFK tappat boll en bit utanför eget straffområde. Något som tidigare varit sällsynt den här säsongen.

– Vi sätter varandra i skiten helt enkelt. Men jag tycker ändå det ser bra ut, vi har bara inte marginalerna med oss, säger Spångberg om hur han såg det ute på isen.

IFK:s matchcoach Mattias Sjöholm hade en delvis annan syn på det hela. Han menade att IFK kanske blev lite övermodiga efter urladdningen första halvtimmen.

– När vi har 3–0 så måste vi vara smarta och fortsätta göra det vi är bra på istället för att jaga 4–0. Men allt gick ju första halvtimmen och det är inte lätt att tänka så när man är ute på plan. Istället tappar vi lite och de får göra två skitmål. Det andra är fruktansvärt onödigt. Vi har ju honom hela vägen ändå får han komma fram och få till en hörna, säger Sjöholm som menade att det inte gick att vara besviken på prestationen som IFK svarade för.

– På det stora hela gör vi en bra match. Det är en riktigt bra allsvensk bandymatch. Vi blir lite straffade för de misstag vi gör, de är ju nästan 100 procentiga på de chanser vi bjuder på. Men så är det, ibland har man stolpe in och ibland är det stolpe ut och i dag var det stolpe ut. Men vi får en ny chans nästa lördag, det blir härligt, säger Sjöholm.

Nässjös seger innebär att det tätnar till i toppen av tabellen. IFK toppar alltjämnt men är nu bara en poäng före. IFK ställs nästa helg mot tabelltrean Kungälv, hemma på XL Bygg-arena.