Sören Rieks hittade in med ett inlägg från kanten och Guillermo Molins kunde nicka in bollen via stolpen.

– Jag hamnade lite fel, deras forwards var på var sin sida om mig. Jag hamnade lite mellan båda och han kom mellan oss. En bra nick. Men vi ska vara lite tätare på honom, antingen jag eller Kasper (Larsen). Det var lite för enkelt, så klart, tyckte Lars Krogh Gerson om målet framför Curva Nordahl.

Lars hade många dueller med sin gamle bekant Jo Inge Berget, från Norge.

– Jag känner honom lite. Vi spelade i regionslag tillsammans i Norge när vi var 14–15 år. En duktig spelare som inte är i hundra form än.

IFK:s backlinje stod upp hela matchen och var aggressiv i duellerna. Lars, Kasper arsen och Filip Dagerstål verkar ha hittat varandra allt mer.

Er bästa match där bak?

– Nja, vi höll ju nollan mot AIK. Det funkade ganska bra, vi hade bra kontroll. Det var bara målet och två situationer i andra halvlek och slutet som det blev farligt.

Uppgiften är att efter Andreas Johanssons flytt bygga upp en ny trygghet framför Isak Pettersson.

– Nu har vi fått spela några matcher i rad. Då känns det som det blir lite bättre varje match. Det är en ganska ny konstellation. Vi körde inte ihop på försäsongen heller, men jag trivs bra med dem. Det var bara mot Falkenberg det inte var så bra.

– Tråkigt med kryss igen. Det är inte många poäng än. Annars var väl resultatet okej eftersom det är Malmö som är ett bra lag.

Stressad av att inte få vinna?

– Nej, vad ska man göra. Vi gör vårt bästa varje match. Vi har mött ganska bra lag i ganska bra flyt som Djurgården senast.

Mittbackarna stack fram i offensiva attacker när tillfälle gavs. Lars var nära att komma igenom hela vägen.

– Ibland dyker det upp något läge, då ska vi gå så vi inte står med tre gubbar där bak, sa Lars Krogh Gerson.