Allsvenska Linköpings FC kom, sågs och segrade stort i förra årets final i Danske Banks damcup. Då blev det 10–1 till gästerna på Östgötaporten.

På onsdagskvällen är det dags igen för samma lag att mötas i kamp om cuptiteln. Den här gången ska IFK Norrköping vara klart närmare, enligt tränaren Anders Gahnström.

– Det är ett annat läge nu. Vi har ett helt nytt lag och nästan LFC också. Sen var vi i olika faser då, de hade ett helt annat självförtroende och fick in Asllani (Kosovare) precis då också. Nu har de ett jobbigare läge i serien och har väl några på landslagsuppdrag. Samtidigt har vi ett jättebra år, bra självförtroende men framförallt ett bra lag. Det ska bli intressant att se vad vi kan hitta på mot det här laget, säger IFK-tränaren Anders Gahnström.

Mot allsvenska femman räknar han knappast med att hemmalaget, som har två straffar att förvalta, blir spelförande.

– Det blir säkert lite mer försvarsinriktat jämfört med i serien. Nu kan vi inte tappa boll på samma sätt som kanske går i division 1. Mot ett så här bra lag blir man straffad på ett helt annat sätt, säger Gahnström.

Några av IFK-spelarna har varit krassliga i veckan, men kan ändå mönstra ordinarie trupp.

Räkna med ett reservbetonat LFC på "Porten". Av de ordinarie A-truppsspelarna är det klart att Emma Lennartsson, Alva Selerud, Lisa Lantz, Linn Bogren, Emma Jones och Marie-Yasmine Alidou finns med.