Trolig ersättare i backlinjen är nye dansken Kasper Larsen, som i så fall får göra sin första allsvenska match från start. IFK-managern Jens Gustafsson vill inte avslöja sitt val av startelva i måndagskvällens möte med IFK Göteborg på Östgötaporten.

– Vi får se, det finns många konkurrensdugliga i truppen – "Daja" (Daniel Sjölund), Johannes (Vall), Henrik (Castegren) och Kasper (Larsen), säger Jens efter söndagskvällens träning.

Du har tidigare sagt att Kasper inte var redo för en startplats direkt när han kom hit, är han det nu?

– Han blir bättre och bättre hela tiden, och han kommer vara bättre om tre veckor och ännu bättre om tre månader, svarar Jens.

IFK hade lekstuga i Svenska Cupen i torsdags, när division 4-laget Brottby besegrades med hela 10–0.

– Alltid väldigt viktigt att få göra mål, på det sättet var det en betydelsefull match, både som lag och för individuella spelare, säger Jens.

Flera anfallare har haft svårt med målskyttet senaste tiden, oroande?

– Så är fotbollen, det går upp och ner. Viktigast är att vi fortsätter skapa chanser, då kommer det lossna framöver. Det finns inte minsta tvivel i någons huvud. Och ser man på exempelvis Kalle Holmbergs målsnitt sen han kom till IFK är det fortfarande väldigt bra.

Samtliga utom Krogh Gerson och Andreas Blomqvist är aktuella för spel. "Blomma" ska, enligt Jens, vara uttagningsbar till någon match strax efter landslagsuppehållet i början av september.

Senast lagen möttes blev det bortaseger för IFK Norrköping, 2–0 på Gamla Ullevi efter mål av Kalle Holmberg och Simon Skrabb.

Läs mer: IFK-anfallaren spelklar efter skadan.

Då AIK fortsätter att vinna – senast mot Trelleborg på söndagen – krävs det nog en vinst även den här gången för att guldchansen inte ska försvinna. Tio poäng skiljer mellan lagen, men IFK Norrköping har en match mindre spelad än Solnalaget. Bakom i tabellen har Malmö vaknat till rejält, vinner match efter match och utmanar i allra högsta grad IFK om en av Europaplatserna.

IFK Göteborg har blandat mycket under säsongen. Senast tog laget dock en stark seger mot Östersund.

– De var väldigt bra då, disciplinerade i försvarsspelet och farliga i sina kontringar. Viktigast är som alltid att vi koncentrerar oss på vår egen prestation – vara aggressiva i försvarsspelet, ha stark rörelse i laget, hota i djupled, låta bollen gå snabbt och ta vara på kontringslägen, säger Jens.

Göteborg, med bland annat förre Norrköpingsspelaren David Boo Wiklander i truppen, åkte till Norrköping redan på söndagen.

– Det är självklart med största respekt vi ställs mot ett av seriens formstarkaste lag. Norrköping på bortaplan är en av de tuffare uppgifterna i allsvenskan och vi måste minst upp i den nivå vi visade mot Östersund för att få med oss något hem. De har kanske seriens bästa centrala mittfält i Simon Thern och Alexander Fransson. Det blir en spännande utmaning för oss, säger "Blåvitts" assisterande tränare Alf Westerberg till IFK Göteborgs hemsida.

Rutinerade anfallaren Tobias Hysén saknas på grund av skada och André Calisir är avstängd i matchen på Östgötaporten.

Precis över 10 000 biljetter är sålda i förköp.