Efter förlusten mot Hammarby i torsdags märktes det att det var ett påverkat och lätt sargat IFK Norrköping som kom ut på Östgötaportens konstgräsmatta.

Hemmalaget hade svårt att få igång sitt sedvanliga kortpassningsspel. Tempot var för lågt och chanserna inte särskilt många. David Moberg Karlsson hade dock ett par hyfsade lägen. Inte minst när han lobbade över Siriusmålvakten Karim Fegrouch, som normalt är lagets målvaktstränare, men en back hann rensa bort bollen innan den passerade mållinjen.

Domaren Stefan Johannesson hamnade i blickfånget för ett ögonblick när han mitt i den första halvleken blåste straff för IFK efter att, som han bedömde det, bollen tagit på en Siriusspelares hand.

Sirius protesterade och den assisterande domaren gick snabbt in och berättade för huvuddomaren att bollen tagit i bröstet på spelaren. Johannesson ändrade sig nästan omgående och erkände sitt misstag. Ingen straff där, vilket var ett helt korrekt beslut.

Fjolårets skyttekung, Kalle Holmberg, har haft en jobbig inledning på allsvenskan och fick den här kvällen börja som avbytare. Jordan Larsson fick istället chansen på topp från start. Även Simon Skrabb petades jämfört med senast, och in kom Filip Dagerstål vilket i sin tur skickade upp Linus Wahlqvist ett steg längs högerkanten.

Det var 0–0 i paus efter en blek halvlek. Inte heller bortalaget hade särskilt mycket konstruktivt att skriva hem om. En träff i ribban var det bästa och nästan det enda av värde för Uppsalagänget.

IFK:s David Moberg Karlsson var besviken på spelet när han summerade i halvtid.

– Det märks att vi har spelat tre matcher på ganska kort tid, men det är samma för båda lagen. Nej, det är inte tillräckligt bra, helt enkelt, sa Moberg Karlsson till Cmore i pausintervjun.

Halvtidssnacket i omklädningsrummet verkade ha varit givande för i andra halvleken kom IFK ut på ett betydligt bättre sett. Moberg Karlsson sköt en frispark från långt håll stenhårt rakt i ribban i 47:e minuten. Fem minuter senare fick samme man utdelning för sitt slit, löpande och initiativförmåga. Moberg Karlsson drev framåt och sköt i steget, perfekt lågt till höger, och målvakten hann inte ner. 1–0 för IFK.

Alexander Jakobsen fintade sig fram och var ytterst nära 2–0 i 65:e minuten, men målvakten gjorde en fin räddning.

Fler mål blev det inte även om hemmalaget skapade några chanser till.

Ett mål gav tre poäng, vilket var det viktigaste för IFK efter förlusten förra veckan. Nu är man på vinnarspåret igen och ende målskytten David Moberg Karlsson var nöjd efteråt.

– Jag själv missade dock lite för mycket och var inte helt 100 i matchen heller. Jag har mer att ge och det är skönt att känna det, sa han till Cmore direkt efter slutsignalen.