Mitt mål är solklart, ett bra hockeymål, det är inget att diskutera, säger Redhawks poängkung Fredrik Händemark.

17 minuter in i mittenperioden hettade det till rejält i Behrn arena när Händemark forcerade in första målet efter en tilltrasslad situation framför målvakten Jonas Arntzen när Örebro precis hade blivit fulltaligt. Hemmalaget ville ha det till att Arntzen blev störd då Lars Bryggman kan ha slagit mot målvaktens benskydd – men efter videogranskning godkändes alltså fullträffen.

Pucken ligger lös hela vägen och han kan inte rädda den pucken ändå, den ligger fri och jag slår in den i tom bur, säger lagkaptenen Fredrik Händemark som är uppe i totalt 13 fullträffar.  

Publiken uppretad

När sju minuter återstod hittade också Matias Myttynen en öppning förbi Jonas Arntzen och skickade in 2–0 på lagets första skott på mål i slutperioden efter en blixtsnabb omställning.

Och när två minuter återstod trodde Örebropubliken att Sakari Salminen reducerat – men målet blev bortdömt efter videogranskning – anledningen som angavs var att Mathias Bromé slog på Oscar Alsenfelts målvaktsklubba innan Salminen tryckte in pucken. Och det retade upp örebroarna rejält då man menade att Malmös första mål godkändes efter en liknande situation.

Det är inte samma situation. Oscar kan ju inte rädda den på grund av att de slår bort hans klubba och pucken går in mellan benen, så jag tycker inte att det finns så mycket att diskutera, säger Händemark.

Olika uppfattningar

Örebros Mathias Bromé hade en annan uppfattning:

Jag blir inknuffad i målvakten och försöker bara landa och ramla ner så lugnt som möjligt och då träffar jag tydligen hans klubba och de dömer bort det, säger han och tillägger:
Men när Malmö gör likadant så får de mål, så det är väldigt konstigt… Väldigt konstigt, det är två liknande situationer och det ena döms bort och det andra döms mål. Det är någonting som inte stämmer.
Om jag är arg… jag det är jag, det tror jag att du märker också.