Det finns vissa förhoppningar om att kunna identifiera de personer som misstänks ligga bakom inbrottet som skedde natten till onsdag Åby Arena. Det tredje sedan anläggningen invigdes.

– Vakten låste för natten vid 22.30 och ett ljudlöst larm löstes ut cirka 20 minuter senare. Troligtvis har personerna låst in sig på en av arenans toaletter och sedan brutit sig in i kiosken via innertaket. Taket finns inte längre, det är totalförstört, berättar Steffi Selander, sekreterare i Åby Oilers.

En del spår har förövarna lämnat efter sig som kan hjälpa till vid en eventuell identifiering, trots att bytet var mindre än förstörelsen i hallen. Kiosken används gemensamt av Åby Oilers och Hultic.

– De har tagit en växelkassa för oss samt en annan kassa från en träningsmatch vi arrangerat, det är inga stora pengar som väl är men det är så tråkigt. Det som förvånar mer är hur de tagit sig in i gymnastiklärarens kontor. Där hade de tagit datorer samt rotat runt i lådor. Rutan är sedan krossad inifrån, berättar Selander.

Tidigare i veckan har Åby Idrottsplats drabbats av inbrott och förstörelse, då även klubbens bilar buskörts på konstgräsplanen.

Åby IF har utfäst belöning till de som kan ge tips till de allt tätare inbrotten. Även hyresgästerna i Åby Arena vill ha information ifall någon sett eller rört sig kring anläggningen på tisdagskvällen.

– Vi har inte pratat om hur vi ska ställa oss till det men vi kommer ha en konversation ikväll om det. Men vi tar gärna emot tips, säger Steffi Selander.