Astbrant: "Har känts skitbra så här långt"

Samarbetet med nye assisterande tränaren David Gillek har fått Johan Astbrant att tända till: "Det är ju så här man vill jobba", säger Libktränaren.

Nye assisterande tränaren David Gillek och Johan Astbrant har fått några dagar tillsammans med Libk.

Nye assisterande tränaren David Gillek och Johan Astbrant har fått några dagar tillsammans med Libk.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-11-30 14:21

Astbrant är inne på sin sista säsong med nuvarande kontrakt och det har spekulerats friskt i om Vimmerbykillen är färdig med Linköping i vår. Hans situation aktualiserades igen när Mullsjöprofilen David Gillek blev klar som assisterande tränare i veckan. Nu har den nya konstellationen, som även innehåller assisterande tränaren Martin Laakso, fått jobba ihop några dagar och Johan Astbrant är full av optimism:

– Det har känts skitbra så här långt, Gillek tog hand om både onsdags- och torsdagsträningen vilket gjorde att jag fick mer tid över att se över helheten. Det var längesen jag kände den här känslan, det blir ett helt annat driv när det är fler ögon som kan se vad vi behöver förbättra, säger Johan Astbrant. 

Så du utesluter inte en fortsättning i Libk?

– Nej, definitivt inte. Skulle den här lösningen visa sig fungera så är det kanon. Det är ju så här man vill jobba. Jag tycker klubben ska försöka få till den här lösningen i framtiden, oavsett om jag är med eller inte, säger Johan Astbrant.

Hur stor del hade du i att David Gillek värvades?

– Det var jag till hundra procent. Jag har haft all kontakt med honom och träffade honom i Jönköping ett antal gånger. Det föreningen gjorde var att hitta en ekonomisk lösning, säger Johan Astbrant.

På söndag väntar en av årets roligaste hemmamatcher när topplaget Storvreta kommer på besök.

– Ett av världens bästa lag. Dessutom har jag hört att det ska komma mycket folk, säger Johan Astbrant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!