FBC fick bästa tänkbara start på säsongen

Seger i premiären i division 1. Bättre start kunde inte Linköping FBC och nye tränaren Alexander Wallgren fått.

Filip Serrander och hans FBC vann premiären mot Växjö med 5-2.

Filip Serrander och hans FBC vann premiären mot Växjö med 5-2.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-09-29 14:50

5-2 (2-0, 0-1, 3-1) blev det mot Växjö IBK U efter att man avgjort i sista perioden.

– Bra match. Framförallt den första och sista perioden.

Alexander Wallgren kom sent in i laget som huvudtränare. Tillsammans med Dan Leijon ska han lotsa laget igenom säsongen i division 1.

– Jag hade ingen tanke på att träna nåt lag innan sommaren, men sen blev det här en intressant lösning i ledarstaben och då valde jag att hoppa på.

Han fortsätter:

– Men vi har bara fått två månader ihop och det känns som vi skulle behöva några veckor till innan vi har full koll på varandra. 

Mot Växjö tog man ledningen med 2-0 (målskyttar Arvid Lestander och Max Johnson) i den första perioden men tappade en del av spelet i mellanperioden då gästerna reducerade till 2-1.

– Därför gick vi ner och spelade de hetaste killarna i sista perioden och då fick vi ett bättre flyt i spelet och till slut också utdelning.

Andra målet av Max Johnson gav 3-1, Ludwig Bäckman Forkner satte 4-1 och då kändes matchen avgjord.

Växjö reducerade men när man sen tog ut målvakten för ett sista försök att komma närmare kunde Felix Forslund fatsställa slutresultatet till 5-2.

På frågan var Alexander Wallgren tror att laget står den här säsongen blir svaret svävande.

– Jag är nog inte rätt person att fråga det. Måste erkänna att jag har dålig koll på de andra lagen, hur bra de här. Vi har ju dessutom hamnat i en annan serie den här säsongen så det är egentligen nya lag för alla, spelare och ledare, att möta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!