FBC pressade Åby men föll på slutet

Högt tempo, mycket känslor och snygga mål. Derbyt mellan FBC Linköping och Åby bjöd på allt detta.

August Forsberg, FBC, och Adam Wastesson, Åby, i en av många tuffa dueller lagen emellan.

Innebandy2019-10-08 22:06

Till slut vann Åby med 7-4, efter att man avgjort matchen i mitten av den tredje perioden.

– Vad jag känner? Besvikelse men samtidigt stolthet. Killarna gjorde verkligen en riktigt bra match i kväll. Med lite bättre utdelning på våra lägen så hade vi kunnat ta poäng ellöer till och med vinna, sa tränaren Alexander Wallgren.

Lagen följdes åt i målprotokollet och turades om att ha ledningen i den här jämna matchen där två vassa målvakter, Leo Bergstrand i FBC och Rasmus Stenström i Åby, spelade avgörande roller i sina lag.

Kanske trodde man att FBC skapat sig ett litet, litet grepp när Felix Forslund (en av matchens bästa spelare tillsammans med Anton Gröön) gjorde ett mycket vackert mål i spel i numerärt underläge. Men Åby lyckades kvittera under den tid som var kvar av utvisningen och tog sen också ledningen med 4-3, vilket man hade med sig in i tredje perioden.

Men FBC ville absolut inte ge sig. Istället kvitterade man i power play efter ett fantastiskt dragskott ur dålig vinkel av Max Johnson.

Ytterligare att mål i power play gav Åby ledningen igen och det målet gav gästerna ett litet övertag som man kunde utnyttja genom att även sätta 4-6 och avgöra matchen.

FBC chansade genom att ta ut målvakten med så mycket som drygt tre minuter kvar, men istället kunde Åby göra ytterligare ett mål.

Målen: 1-0 Emil Östlid, 1-1 Adam Wastesson, 1-2 Petter Vester, 2-2 Max Johnson, 3-2 Felix Forslund, 3-3 Adam Wastesson, 3-4 Felix Karlsson, 4-4 Max Johnson, 4-5 Felix Karlsson, 4-6 Jimmy Bagge, 4-7 Adam Wastesson,