Fem punkter efter svängiga Libk-fajten

Linköping IBK gästades av Växjö i Sporthallen och förlorade med 6–7 efter en svängig tillställning. Här är våra fem punkter efter matchen.

Maten Jendrisak gjorde två mål för Libk.

Innebandy2023-01-21 21:00

Fem raka segrar – sedan tog det stopp

Trots att Libk kunde kvittera fyra gånger om lyckades de aldrig ta ledningen. När matchen skulle avgöras i övertid var det Växjö som skulle avgöra. Precis som i säsongens första möte lagen emellan. "Tyvärr. Det är som att vi slappnar av och tänker att vi gör nästa mål", sa tvåmålsskytten Matej Jendrisak som grämde sig över att Libk inte lyckades ta tillvara på sitt powerplay i likaläge.

Målet

En av lagets yngsta spelare, Samuel Dahlberg Demir, gjorde sitt andra SLL-mål för säsongen och sitt tredje i karriären när Libk kvitterade till 4–4.

undefined
Samuel Dahlberg Demir

Snabba målen

Bortalaget Växjö kom ut starkast i samtliga perioder. I första kom ledningsmålet redan efter 20 sekunder. I andra dröjde det ynka 37 sekunder och i tredje dröjde det hela tre minuter. "Vi har spelat bra matcher senaste tiden. Men efter idag känner jag att vi släppte in ganska enkla mål. Vi bjöd på det. Vi måste kämpa och köra hårt", sa Matej Jendrisak.

Vad hände där?

Först gjorde Växjö tre snabba mål i början av andra perioden och gick upp i en 4-1-ledning. Efter en timeout spelade Libk upp sig, reducerade två gånger om och kvitterade inom loppet av fem minuter.

Poängräddningen

Gustav Jansson stod för några poängräddande räddningar i slutet av tredje perioden. Vassast var den i slutet av egna powerplayet när Växjö fick öppet läge, men Jansson parerade. Det räddade en poäng.