Fiaskoinsats i sporthallen – Libk är illa ute

Linköping IBK är illa ute i SM-slutspelet efter en mycket dålig insats mot Pixbo hemma i sporthallen. Här är våra punkter efter 4–8-förlusten.

Erik Oweling och tränaren David Gillek deppar efter storförlusten mot Pixbo.

Innebandy2024-03-29 17:15

ÄR DET KÖRT NU?

1–3 i matcher går såklart att vända på, men efter långfredagens fruktansvärt svaga insats känns vägen till en SM-semifinal längre än till månen. Var fanns det fina försvarsspelet från bortamatchen i tisdags? Vem tar ansvar när det går emot? Hur svårt ska det vara att skapa farliga målchanser? Frågorna är många och nu är goda råd dyra. Seger på söndag är ett måste för att inte säsongen ska ta slut.

EFFEKTIVITETEN

Problemet hela säsongen – Linköpings stjärnor gör inte tillräckligt med poäng. Pixbos bästa spelare levererar. Oskar Weissbach fyra poäng, Felix Lanver, Gustav Fritzell och Arvid Äse två poäng vardera. Det var hemska 1–7 efter två perioder och även om Libk (åter igen) gjorde en bra tredjeperiod var det för många mål att ta igen.

KIM VARGA

En av få som steppat upp för Linköping i slutspelet. Tre mål senast och nu två nya fullträffar.

POWERPLAY?

Tre chanser – noll mål. Tror inte jag såg en vettig målchans på sex minuters spel med en man mer.

GUSTAV JANSSON

Kallades in med kort varsel senast och gjorde stor succé. Inte samma framgång nu för den store målvakten, men han fick en otacksam uppgift när försvaret bjöd på öppna lägen. Utbytt mot David Henningsson inför den tredje perioden. Räkna med att Jansson startar även bortamatchen på söndag, förstavalet Leo Torell Hagström dras enligt uppgift med huvud- och nackproblematik och lär bli borta ett tag.

MYCKET FOLK, DÅLIG INSATS

Inte första gången den här säsongen när det varit mycket folk (1 277) i sporthallen och Libk underpresterat. Minns bara den fullsatta matchen mot AIK (3–4) i mellandagarna, för att ta ett exempel.