Förlust för Linköping U efter tapp i tredje perioden mot IBF Norrköping

Trots en stabil insats i två perioder blev det förlust för Linköping U borta mot IBF Norrköping i division 2 Östergötland herr i innebandy.

IBF Norrköping vann mot Linköping IBK Ungdom

Innebandy2023-02-18 15:09

Hemmalaget IBF Norrköping avgjorde i tredje perioden, och vann med 5-2 (1-0, 1-2, 3-0).

IBF Norrköping tog ledningen efter nio minuters spel, genom Simon Svanström på pass av Felix Sjögren.

Efter 3.09 i andra perioden slog Simon Svanström till återigen, framspelad av Viktor Lindskog och gjorde 2-0.

Linköping U:s Isac Gustavsson gjorde 2-1 efter 4.52 framspelad av Viktor Thelander.

Gustav Westerholm gjorde dessutom 2-2 efter 17.23 på pass av Melvin Parbrand.

Tredje perioden var länge mållös. IBF Norrköping gick från 2-2 till 5-2 genom tre snabba mål på 3.11 i slutet av perioden av William Österström, Felix Sjögren och Viktor Lindskog och avgjorde matchen. Det sista målet kom med nio sekunder kvar att spela.

Simon Svanström gjorde två mål för IBF Norrköping och ett målgivande pass.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, IBF Norrköping med 27-28 och Linköping U med 29-34 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är IBF Norrköping på femte plats i tabellen, och Linköping U är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Linköping U är Linköp Univ. Lagen möts söndag 26 februari 15.30 i Folkungahallen.