Från busskrasch till SSL-match

Oskar Hovlund lär inte glömma den 5 december 2017. Först satt han med i olycksbussen i centrala Linköping. Sen spelade han SSL-match på kvällen.

Foto: Claes Nilsson

INNEBANDY2017-12-05 20:52

– Jag vet inte om det var rätt att spela, säger han och tittar ner i golvet. Men å andra sidan blir nog inget bättre av att sitta hemma och fundera.

Oskar arbetar på den aktuella förskolan och satt i den buss som rammade järnvägsbron på Grenadjärgatan på tisdagsförmiddagen.

Han berättar själv om upplevelsen:

– Det var riktigt läskigt. Man trodde inte att det var sant, allt gick så fort så man hann inte fatta vad som hände.

Han berättar att han satt på övervåningen i dubbeldäckaren, tillsammans med många barn.

– Jag satt ganska långt bak så jag såg aldrig vad som var på gång att hända. Det bara small.

Han drar efter andan och funderar en stund innan han berättar vidare.

– Det var tur att det var små barn. Annars hade det nog gått ännu värre. Jag har funderat på vad som skulle hänt om jag själv suttit där fram. Hela taket försvann ju på nästan halva bussens längd. Vi hade änglavakt, det är helt säkert.

Oskar berättar att det blev fullständigt kaos när olyckan var ett faktum.

– Barnen bara skrek och grät och jag försökte själv vara så lugn det gick. Jag försökte bara komma fram till barnen där det var som mest kraschat och få undan all bråte som hade ramlat ner. Det var läskiga minuter innan man fick klart för sig att alla hade klarat sig bra.

Han säger att alla inblandade togs till Universitetssjukhuset för att diskutera händelsen. Då tog han kontakt med tränaren Johan Astbrant för att berätta vad han hade varit med om.

– Jag mådde inte bra just då, det kände jag verkligen. Det var en riktig chock. Men sen när jag kom hem och fick sova lite kände jag mig bättre och tänkte att det är bättre att åka ner hit och spela match än att sitta hemma och fundera på vad man varit med om.

– Nu fick jag tänka på annat ett tag i alla fall, även om jag inte gjorde någon speciellt bra match. Det var svårt att släppa tankarna på det här ändå.

Matchen då? Ja, Libk vann komfortabelt i en match som inte går till historien som den mest välspelade och intensiva man sett. Det kändes nästan som en träningsmatch.

– Det blir lätt så här när ett lag vill höja tempot och det andra dra ner på det, säger tränaren Johan Astbrant. Då kan det bli en så här konstig matchbild. Men jag tycker att vi är ett bättre lag och det visar sig till slut.

Om Oskar Hovlunds uppladdning inför matchen, och att han faktiskt spelade, sa han:

– Det var helt och hållet hans eget beslut och jag tycker att han gjorde det bra med tanke på vad han varit med om.

Libk–Jönköping 8–2

Superligan

Målen: 1–0 (00.29) Martin Hovlund (Gustav Fritzell), 2–0 (16.01) MatejJendrisak (Anton Karlsson), 2–1 (18.52) Emil Nilsen (Robin Raske), 3–1 (21.29) Felix Lanver (Martin Karlsson), 4–1 (24.21) Gustav Fritzell, 4–2 (39.02) Gustav Johansson (Anton Hedin). 5–2 (50.22) Oskar Seth (Eric Björk), 6–2 (53.40) Martin Karlsson (Gustav Fritzell), 7–2 (57.17) MatejJendrisak, 8–2 (59.07) Eric Björk (Martin Karlsson),

Publik: 821

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!