IBF Norrköping vann efter Simon Svanströms dubbel

Det blev IBF Norrköping som gick segrande ur mötet med Antvarden i division 2 Östergötland herr i innebandy på bortaplan, med 5-1 (2-0, 1-0, 2-1).

IBF Antvarden förlorade mot IBF Norrköping

Innebandy2023-02-03 22:01

- En jämn match där vi inte riktigt lyckas skapa chanser, när vi väl lyckas så är stolparna i vägen, tyckte Antvardens tränare Christian Nilsson, efter matchen.

IBF Norrköpings huvudtränare Daniel Wittlåck kommenterade matchen:

- En krigarinsats där hårt jobb snarare än finlir avgör till vår fördel denna kväll.

I början av matchen var IBF Norrköping starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Tom Nilsson och Simon Svanström. Efter 50 sekunder i andra perioden slog Simon Svanström till återigen, framspelad av Rasmus Henriksson och gjorde 0-3. 10.37 in i tredje perioden nätade Antvardens Tommy Nilsson på pass av Isak Holmberg och reducerade. Fler mål än så blev det inte för Antvarden.

13.27 in i perioden slog William Österström till framspelad av Tom Nilsson och ökade ledningen.

Laget punkterade matchen med ett 1-5-mål med 01.12 kvar att spela genom Viktor Lindskog på pass av Simon Svanström. Det fastställde slutresultatet till 1-5.

Antvarden har två vinster och tre förluster och 30-33 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBF Norrköping har tre vinster och två förluster och 28-26 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. IBF Norrköping är på sjunde plats.

Torsdag 9 februari 19.30 spelar Antvarden hemma mot Linköp Univ. IBF Norrköping möter Åby Ung borta i Åby Arena onsdag 15 februari 19.35.