Ledberg fortsätter gå bra i ettan

Ledberg ångar på i division 1. Seger mot Växjö U på lördagen bäddar för ett glödhett derby mot Åby om två veckor. Ett östgötskt toppmöte.

Ledberg, här i derbyt mot Solfjäderstaden i Motala, fick jubla igen på lördagen. Tvåsiffrig seger blev det hemma mot Växjö U i Campushallen.

Ledberg, här i derbyt mot Solfjäderstaden i Motala, fick jubla igen på lördagen. Tvåsiffrig seger blev det hemma mot Växjö U i Campushallen.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2019-10-26 20:15

– En rolig match och vi är bra på att anpassa oss efter motståndet. Vi är bra mot bra lag, säger Ledbergs tränare Mathias Trinks inför derbyt som spelas i Campushallen 9 november.

Ledberg besegrade på lördagen Växjö U med 10-6 (4-1, 4-2, 2-3) efter bra spel i de två första perioderna.

– Då gör vi något av det bästa vi gjort i år. Men sedan går vi ned oss och har svårt att matcha Växjös ändringar. Vi har det jobbigt i de lägena, säger Mathias Trinks.

Ledberg har lyxen att ha en väldigt stor trupp med många bra spelare och därmed stor konkurrens. Det gör att, enligt tränaren, många spelare springer omkring och tänker mycket. De är rädda om sin plats i laget.

– Vi behöver släppa handbromsen lite. Vi ska göra i stället för att tänka. I början gör vi det också när vi tar initiativ i försvaret och hittar snabba pass uppåt. Det ger oss kontringslägen, menar Mathias Trinks.

I Växjös lag vaktade Motalasonen Linus Staaf målet, efter att ha jobbat natt som polisstudent hela natten före, till klockan fem på morgonen. Kanske inte bästa matchuppladdningen.

– Personligen var det ingen kanonmatch tyvärr. Men det är så det är ibland, säger Linus Staaf.

Plus i Ledberg ges till Fredrik Ählström, både pådrivare och målskytt.

I derbyt mot Åby om två veckor får Ledberg klara sig utan Emil Jacobsson, upptagen av U19-landslagsspel.

Ledbergs mål mot Växjö U: Dennis Svensson 3, Rasmus Mäkinen 2, Fredrik Ählström 2, Joacim Risberg 2 (en straff), Måns Lindgren 1. Publik: 123.

Karta: Campushallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!