Ledberg vann stort – efter tränarbytet

Ledberg hämtade sig snabbt efter beskedet att tränaren Mathias Trinks lämnar. "Killarna blev chockade, men gick verkligen ihop som grupp", sa Johan Tillmar.

Ledberg avgjorde i slutperioden.

Ledberg avgjorde i slutperioden.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-11-24 12:41

Tillsammans med assisterande tränarkollegan Stefan Thorsson och med förstärkning i ledarstaben av sportchefen Fredrik Hemmingberg och spelarna Marcus Holmertz och Fredrik Ählström blev det häromdagen klart att han tar över ansvaret för division 1-laget.

Tidigare i veckan meddelade Mathias Trinks att han på grund av en privat ohållbar situation och efter en tids funderingar  lämnar Ledberg och nya tränarlösningen gillar till att börja med fram till uppehållet. Därefter görs en utvärdering och tas beslut om resten av säsongen.

Utan Trinks på bänken gjorde Ledberg ändå riktigt stark lördagsinsats mot Hovshaga. Det blev seger med 7–2 (1–1, 1–1, 5–0) vilket betyder att unga laget biter sig fast i tabelltoppen som tvåa bakom serieledande Åby.

– Det är stor skillnad jämfört med starten i fjol och vi är jättenöjda så här långt, sa Johan Tillmar.

Reaktionen på tränarbytet?

– Killarna blev chockade av beskedet, men gick verkligen ihop som grupp. Vi hade ett härligt go i laget och gjorde en jättebra match. Vi skapade många klara chanser även i första och andra perioden och sedan kom utdelningen i den tredje. Resultatet speglade matchbilden.

Ja, redan efter 29 sekunder prickade Marcus Johansson in 3–2 och det blev starten på ett avgörande ryck. Noterbart i övrigt: 17-årige William Dahl fick för första gången speltid i division 1 –  och tackade för förtroendet med att bli målskytt.

Övriga mål: Fredrik Ählström 2, Simon Liljeström, Isak Badic och Dennis Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!