Ledbergs tränare lyfter fram ung talang

Efter en 8–4-seger mot Jönköping lyfter Ledbergs tränare Mathias Trinks en av lagets unga talanger: Rasmus Mäkinen. "Han har tagit för sig på försäsongen och nu även i serien", säger han.

ARKIVBILD / Ledbergs Sebastian Gustafsson.

ARKIVBILD / Ledbergs Sebastian Gustafsson.

Foto: Rebecca Candevi

Innebandy2019-10-12 17:31

Ledbergs tränare Mathias Trinks låter nöjd efter lördagssegern mot Jönköping. Trots en liten dipp i målprotokollet efter att laget gjort ett självmål och sedan inte lyckats få in mer än en boll i andra perioden så tog de relativt bekvämt hem segern. 

– Jag tycker matchbilden ser likadan ut hela matchen. Vi går upp till 3–0 och deras 3–1 mål kommer i vårt power play där vår back tar emot bollen och den hamnar i egen kasse. Det är inte ens mål. De fick slita väldigt lite för sina mål och vi fick slita väldigt hårt för våra. Men spelmässigt är vi numret större hela matchen, säger Trinks. 

Vad är det som gör att ni är bättre än Jönköping? 

– Vi är bollförande, får äga boll och är skickligare helt enkelt.  Vi tar initiativ och försöker hålla farten. De backade hem, försökte göra det svårt för oss och kontra, förklarar Thrinks.  

Några spelare ville han också lyfta lite extra. Ett stort utropstecken fick den unge talangen Rasmus Mäkinen. 

– Han är en ung spelare som är född 02 som tagit för sig på försäsongen och nu även i serien. Han har gjort ett par kassar och gör en bra insats i dag. Sedan tycker jag även Sebastian Gustafsson och Dennis Svensson gör det bra. 

Trots de tunga tappen av Eddie Holgersson och Philip Fox till SSL har alltså nya talanger börjat ta klivet uppåt samtidigt som flera har stannat kvar. 

– Vi vill behålla våra unga spelare samtidigt som vi vill flytta dem uppåt också. Vi har inte ambitionen att gå upp till SSL utan vill vara en bra miljö för dem att ta nästa kliv. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!