"Vi är för dåliga på innebandy"

Det blev ett oväntat uttåg för Linköping IBK efter två förluster mot allsvenska Nykvarn i svenska cupen. "Jättetråkigt", sa Oskar Seth efter 4–8-förlusten i Sporthallen.

Oskar Seth slår klubban i ribban efter ett av Nykvarn-målen.

Oskar Seth slår klubban i ribban efter ett av Nykvarn-målen.

Foto: Carl Holmqvist

Innebandy2022-10-19 21:26

Efter chockförlusten i första matchen var förutsättningarna enkla. Libk behövde vinna matchen på ordinarie matchtid för att ta omgång tre av svenska cupen till en avgörande förlängning mot allsvenska Nykvarn.

Libk tog ledningen efter bara 38 sekunder genom Oskar Seth. Men bortalaget Nykvarn skulle utjämna bara några minuter senare. Resten av perioden var jämn och inget av lagen lyckades ta tillvara på någon av chanserna. Libk kom närmast målet i sitt spel men lyckades inte näta.

I andra perioden lyckades gästerna göra tre mål inom loppet av mindre än två minuter. En repris från första mötet. Och efter det kom Libk aldrig ikapp. 

Slutresultatet skrevs 4–8 (1–1, 1–3, 2–2).

Oskar Seth var inte nöjd och konstaterade att tunga svackan fortsätter.

– Det som strular är att vi är för dåliga på innebandy just nu. Det är verkligen så. Vi pratade mycket i veckan om vad vi kan göra, men vi måste visa det på planen också.

Hur blir ni bra på innebandy igen?

– Det är den stora frågan. Vi har haft en sådan här period nästan varje år sedan jag kom hit. Där det går tungt fem/sex matcher och sedan vänder det när vi vinner. Det handlar om att ta en vinst nästa match och få en självförtroendeboost, sa Oskar Seth.

På söndag ställs Libk mot Dalen på bortaplan i SSL.

Linköping IBK:s målskyttar: Oskar Seth, Martin Karlsson, Matej Jendrisak (2).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!