Libk jagar poängkungen

Jodå, Libk jagar redan nu spelare till nästa säsong. En av de man vill ha är Helsingborgs poängkung Daniel Jonsson.

Samtidigt som Libk spelar sista matcherna i grundserien så jobbar sportchefen Johan Fredriksson med att bygga truppen till nästa säsong.

Samtidigt som Libk spelar sista matcherna i grundserien så jobbar sportchefen Johan Fredriksson med att bygga truppen till nästa säsong.

Foto: Peter Calén

INNEBANDY2017-03-04 09:54

– Vi har snackat, säger Libk:s sportchef Johan Fredriksson. Men det har bara varit en första kontakt än så länge. Vi har rekat av läget och sagt att vi är intresserade om han vill flytta på sig.

Att man pratar med spelare under säsong är inget ovanligt menar Fredriksson.

– Alla spelare vars kontrakt går ut och som vi anser skulle passa bra hos oss tar vi kontakt med, det är inget konstigt alls. Skulle vi sitta och vänta på att serierna tar slut skulle vi aldrig få tag i några spelare.

Daniel Jonsson kom till Helsingborg till säsongen 2006/2007 och har sen dess varit klubben trogen. Han kallas "Magic" bland fansen och har gjort sig känd för sitt hårda skott och sina spektakulära "zorromål". Den här säsongen har han gjort 47 mål.

Johan Fredriksson berättar att man just nu pratar med sju-åtta nya spelare till nästa säsong.

Är det bara svenska spelare?

– Nä, någon tjeck och ett par finnar också.

I den redan befintliga truppen har han diskussioner igång med flera om förlängning av kontrakt. Närmast kan vara backen Eric Björk.

– Jag skulle tro att det snart är klart. Det har varit lite mycket den senaste tiden, men nu får vi några dagar på oss nästa vecka och efter sista matchen i grundserien då det är lite lugnt innan slutspelet brakar loss.

Lite speciellt blir det under lördag eftermiddag då just Helsingborg och Libk möts i en match som är viktig för båda lagen. Libk jagar en plats bland topp fyra i tabellen för att få fördel av en extra hemmamatch i kvartsfinalen. Helsingborg slåss med Dalen och AIK där två lag tar var sin slutspelsplats.

Johan Astbrant, tränaren, rapporterar nästan samma lag som senast.

– Christian Mattsson är med största säkerhet borta igen på grund av sjukdom. Annars räknar jag med att alla spelar.

Matchdags

Helsingborg–Linköping

Helsingörhallen, lördag 15.00

Läget i laget: Christian Mattsson sjuk - igen. Anton Karlsson fortsatt knäskadad.

Notera: Matchen spelas i danska Helsingör. "Jag tror att det är till fördel för oss att Helsingborg inte spelar i sin hemmahall", säger tränaren Johan Astbrant.

Oddset: 1 2.02 X 5.30 2 2,43

Corren tippar: 4–6

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!