Libk-tränaren ville vara kvar

Efter bara en fjärdedel av serien väljer Libk att sparka nye huvudtränaren Andreas Harnesk.

Andreas Harnesk, ny tränare för Libk, fick under måndagen besked om att han får lämna laget med omedelbar verkan.

Andreas Harnesk, ny tränare för Libk, fick under måndagen besked om att han får lämna laget med omedelbar verkan.

Foto: Peter Jigerström

INNEBANDY2017-10-30 21:41

Johan Fredriksson, Team manager, säger att måndagen var en tung dag.

– Det har absolut inte varit något roligt besked att ge. Det har tvärtom varit riktigt jobbigt.

Fredriksson är tydlig med att beslutet att skilja Andreas Harnesk inte har med lagets svängiga start på säsongen att göra. Laget har vunnit hälften av sina matcher, fyra av åtta, men förlorat mot bottenlag som Höllviken och Thoréngruppen.

– Det har absolut inte spelat in. Vi har heller inte fått några påtryckningar från spelartruppen om den här förändringen.

Så vad har föranlett den?

– Vi känner inte att vi fått ut det vi velat av samarbetet inom lagledningen. Det har helt enkelt inte synkat som vi har velat och då kände jag och vår ordförande Christer Kindvall att vi behövde göra något. Då tog vi det här beslutet, att fråga managern Johan Astbrant om han vill ta över uppdraget att leda laget, vilket han tackade ja till.

Under måndagen gav Johan Fredriksson det negativa beskedet till Andreas Harnesk och informerade sen laget vid träningen på eftermiddagen.

– Reaktionerna från truppen blev väl ungefär som det brukar bli vid såna här tillfällen, det är några som håller med beslutet och några som inte gör det.

Eric Björk är med i spelarrådet och säger så här om nyheten:

– Jag måste säga att vi varit omedvetna om att det här har varit på gång och beskedet kom helt överraskande. I övrigt vill vi från lagets sida inte kommentera beslutet så mycket. För vår del handlar det om att försöka komma ihop som grupp och i fortsättningen prestera en bra innebandy som ger oss bra resultat. Vi ska fortsätta på den inslagna vägen och spela en attraktiv innebandy, vilket vi gjort i våra bästa stunder. Problemet så här långt är att vi dippat alldeles för djupt de perioder vi varit dåliga.

Johan Fredriksson säger att man nu letar efter en förstärkning på ledarsidan, som assisterande tränare till Johan Astbrant.

– Det troliga är att det blir en intern lösning, men vi får se var vi landar.

Erbjuds Andreas Harnesk andra uppgifter inom föreningen?

– Han har en tjänst på 50 procent som instruktör på Fria Läroverken och den kommer han ha kvar. Hur vi sen går vidare får vi diskutera efter att Andreas kommer tillbaka efter kommande landskamper där han fungerar som läktarcoach. Det är nog bra både för oss och för honom att vi får landa i det här några dagar på var sitt håll.

Vi har sökt Andreas Harnesk för en kommentar men inte lyckats nå honom. I pressmeddelandet säger han dock:

– Naturligtvis hade jag helst velat fortsätta arbetet då jag anser att det finns fantastiska människor i laget och föreningen. Samtidigt så känner jag att vi hamnat i en ohållbar situation då vi inte har en samsyn i arbetet. Därför tycker jag det är bäst för båda parter att avbryta vårt samarbete. Förhoppningsvis kan den grund vi lagt så här långt bidra till framgång och jag önskar laget lycka till framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!