Libks sköna trendbrott – målexplosion framför flaggtifo

Linköping IBK besegrade topplaget Storvreta i deras jakt på serieseger. Här är våra punkter efter 7–4-segern.

Libk fick fira sju mål framför egna klacken.

Libk fick fira sju mål framför egna klacken.

Foto: Carl Holmqvist

Innebandy2023-03-04 20:58

FANSENS FLAGGTIFO

Storvreta-klacken hejade på bra från ena sidan, men trumfades av den större hemmaklacken som bjöd på ett snyggt flaggtifo att fira Libk-målen med. 

OVÄNTADE DRÖMMÅLET

Det började med en snurrfint från backposition, sedan stegade Erik Oweling framåt, in i banan ock prickade 2-0-målet gick in läckert i krysset.

"Det första målet i år var en strumprullare och inte alls lika snyggt. Förra året var det mer det här temat. Sen sitter de inte alltid så bra kanske", sa Oweling efter matchen.

SKÖNA TRENDBROTTET

Libk hade förlorat samtliga matcher mot topp 4-lagen under säsongen och det här var sista chansen att lyckas med bedriften att vinna innan slutspelet. Det var också Storvretas första förlust på bortaplan den här säsongen.

"Vi lyfte det innan matchen, att det var sista chansen att slå ett av topp 2-lagen framförallt. Vi tryckte också på att de var obesegrade på bortaplan. Det var viktigt för oss själva att se vad vi är kapabla till. Jättebra", sa tränaren David Gillek.

Oweling:

– Jag tror det skickar signaler till de andra topp 4-lagen, att Linköping blir tuffa.

MÅLEXPLOSIONEN AVGJORDE

Matchen var länge jämn och Storvreta kunde kvittera två gånger om – men med fem minuter och elva sekunder kvar av matchen startade Martin Karlsson en målexplosion för Libk. Matej Jendrisak och Oskar Hovlund utökade ledningen två gånger på dryga minuten. En tremålsledning Storvreta inte lyckades hämta ikapp.

RÖRIGT OCH TJURIGT AVSLUT

Med 55 sekunder kvar av matchen hettade det till ordentligt och Oskar Hovlund fick syna det röda kortet efter att ha brottat ned Storvretas Andreas Stefansson efter duell dem emellan. Stefansson fick två minuter hårt spel och Storvretas Filip Eriksson fick rött kort eftersom domarna menade att han sprang in från bänken. Han var dock redan inne på planen eftersom Storvreta plockat ut målvakten. Båda matchstraffen var lindriga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!