Linköping IBK avgjorde mot Linköping Universitet i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Linköping Universitet och gästande Linköping IBK var jämn ända till den tredje perioden.

LiU AIF IBK förlorade mot Linköping IBK Ungdom

LiU AIF IBK förlorade mot Linköping IBK Ungdom

Foto: Montage

Innebandy2023-10-21 16:23

Där gjorde Linköping IBK två snabba mål - genom Linnea Bjerregaard till 1-4 och en minut senare Johanna Siling till 1-5 och vann matchen i division 1 Östergötland/Södermanland dam i innebandy med 5-1 (1-1, 0-0, 4-0).

- Skottstatistiken i matchen, 35-15, i vår favör speglade matchen väl. Vi var bollförande och hade många fina anfallskombinationer. Det var dock svårt att slå hål på ett välfungerande försvar och en duktig målvakt. Även i denna match så skapar vi tryck med alla tre femmor matchen igenom och till slut så ger det utdelning. Jag gläds åt tjejernas inställning och tycker att tre poäng var mycket välförtjänt. Återigen en gedigen laginsats. Jag ser redan fram emot nästa match mot Onyx, kommenterade Linköping IBK:s tränare Tilda Angelöv.

Linköping Universitets ledare Sixten Landin tyckte till om matchen:

- Vi förlorar mot ett bra lag som pressar mycket och har fint lir. Vi stänger dock ned dem väldigt bra och går in i tredje med likaläge. Blir lite ketchupeffekt på slutet när de får in ett par på kort tid. Målvakt Hilda Löfquist gör en fin match och blir matchens lirare.

Det var andra raka för Linköping IBK, efter 12-3-segern mot Solfjäderstaden i premiären.

Första perioden var jämn. Linköping IBK inledde bäst och tog ledningen genom Josefine Jylltorp efter 7.40, men Linköping Universitet kvitterade genom Kajsa Edström efter 16.13.

Andra perioden blev mållös. Linköping IBK spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 1-5 genom två mål av Johanna Siling och ett mål av Linnea Bjerregaard och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.2 kvar att spela.

Linköping Universitet tar sig an Strängnäs i nästa match borta lördag 28 oktober 11.45. Linköping IBK möter samma dag 17.00 Onyx borta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!