Linköping IBK utklassade Solfjäderstaden på hemmaplan

Linköping IBK dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Solfjäderstaden i division 1 Östergötland/Södermanland dam i innebandy med hela 12-3 (5-2, 4-0, 3-1).

Linköping IBK Ungdom vann mot Solfjäderstaden IBF

Linköping IBK Ungdom vann mot Solfjäderstaden IBF

Foto: Montage

Innebandy2023-10-15 16:34

Linköping IBK:s tränare Tilda Angelöv kommenterade matchen:

- Matchen började i ett högt tempo med flera spelvändningar och hög press från båda lagen. Det syntes också direkt i målprotokollet. Efter ett tag så fick LIBK bättre koll både på uppspelen och pressen, då började också målen att trilla in. ”Det är alltid roligt att starta säsongen med en vinst! Vi satte press med tre jämna femmor genom hela matchen vilket också gav resultat. Vi kunde bibehålla både ett högt matchtempo och bolltempo i tre perioder även om matchen stundtals var ganska fysisk med många närkamper. Solfjäderstaden skall dock ha all eloge för att de orkade sätta press på oss i alla tre perioder".

Linköping IBK var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 5-2.

I andra perioden var Linköping IBK starkast och gick från 5-2 till 10-2 genom två mål av Josefin Nelly, ett mål av Emma Lindberg, ett mål av Vilma Söderlund och ett mål av Ester Nykvist. Det skulle komma mer från Linköping IBK. Linköping IBK vann också tredje perioden 3-1 och matchen med hela 12-3.

Josefin Nelly och Ester Nykvist gjorde tre mål och ett assist var för Linköping IBK.

Lördag 21 oktober 14.15 spelar Linköping IBK borta mot Linköping Universitet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!