Linköping IBK vände och vann mot FBC Katrineh U

Matchen i division 1 Östergötland/Södermanland dam i innebandy mellan FBC Katrineh U och Linköping IBK i Duveholmshallen fick se en vändning i sista perioden.

FBC Katrineholm U-lag förlorade mot Linköping IBK Ungdom

FBC Katrineholm U-lag förlorade mot Linköping IBK Ungdom

Foto: Montage

Innebandy2024-02-18 16:02

Hemmalaget FBC Katrineh U hade ledningen i början av tredje perioden, med 4-1, men Linköping IBK vände matchen och vann till slut med 6-4.

- Det var ingen lätt match. Dels var vi inte tillräckligt fokuserade från början dels hade Katrineholm fyllt på med duktiga allsvenska spelare. Vårt spel de två första perioderna skulle man kunna säga var lite bekvämt samt bolltittande i försvarsspelet. Det straffade oss hårt. Vi gjorde om lite inför sista perioden och gick ner på två femmor för första gången denna säsong. Det blev en sanslös vändning från 4-1 till 4-5 på drygt tre minuter in i tredje perioden. Nu är första målet uppnått och det är kvalspel. Vi har fortfarande möjlighet att klättra i tabellen och det siktar vi på. Nya tag nästa vecka borta mot Strängnäs, kommenterade Linköping IBK:s tränare Tilda Angelöv.

I början av matchen var FBC Katrineh U starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Angelica Högberg och Amanda Berglund. Även i andra perioden var det FBC Katrineh U som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-1.

Linköping IBK vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 4-3 till 4-6 i tredje perioden.

Angelica Högberg gjorde ett mål för FBC Katrineh U och spelade dessutom fram till tre mål och Amanda Berglund stod för två mål och ett assist. Alice Lindell gjorde två mål och en assist för Linköping IBK.

Med två omgångar kvar är FBC Katrineh U på sjätte plats i tabellen, medan Linköping IBK är på tredje plats.

Linköping IBK tar sig an Strängnäs i nästa match borta lördag 24 februari 15.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!