Linköping IBK vann efter Johanna Silings dubbel

Det blev Linköping IBK som gick segrande ur mötet med Onyx i division 1 Östergötland/Södermanland dam i innebandy på bortaplan, med 5-3 (1-0, 2-1, 2-2).

Onyx IBS D1 förlorade mot Linköping IBK Ungdom

Innebandy2023-10-28 19:07

Linköping IBK:s tränare Tilda Angelöv kommenterade matchen:

- Åter igen en match som vi kan spela fullt ut med tre femmor. Att dessutom kunna ha några spelare borta utan att det har en större betydelse känns tryggt. Onyx har ett bra material som kan räcka till att hålla sig i toppskiktet så vi fick lite bekräftelse på att vi är på rätt väg. Nu siktar vi framåt på matchen mot Nykvarn nästa helg.

Gästande Linköping IBK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.11 slog Johanna Siling till framspelad av Ester Nykvist. Linköping IBK gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-1 till 0-3, målen av Elin Lundqvist och Ester Nykvist.

Onyx reducerade dock till 1-3 genom Nellie Dahl med 1.27 kvar att spela av perioden. Linköping IBK gjorde dock två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 1-3 till 1-5, målen av Stina Lindell och Johanna Siling. De fyra minuterna blev direkt matchavgörande.

Onyx reducerade förvisso genom två mål av Mathilda Ahren, men närmare än 3-5 kom inte Onyx. Linköping IBK tog därmed en stabil seger.

Mathilda Ahren gjorde två mål för Onyx och ett målgivande pass.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Linköping IBK med 7-2.

Söndag 5 november 12.00 spelar Linköping IBK hemma mot Nykvarn.